Εκατομμύρια άνθρωποι πέθαναν και ξαφνικά γύρισαν - Τι έβλεπαν

Το 40% των ανθρώπων που υποβλήθηκαν σε ΚΑΡΠΑ (CPR) και επέζησαν από καρδιακό επεισόδιο είχαν αναμνήσεις, όνειρα ή και κάποιου είδους αντίληψη αυτού που τους συνέβαινε, ακόμη και ενόσω ήταν χωρίς τις αισθήσεις τους, υποστηρίζει έρευνα σχετικά με τις επιθανάτιες εμπειρίες. 

Οι ερευνητές διαπίστωσαν επίσης δείγματα εγκεφαλικής δραστηριότητας που υποδείκνυε αντίληψη -κάποιες φορές πάνω από μία ώρα- πριν από την ανάνηψη

Τον Δεκέμβριο του 2020 ενώ οι χειρουργοί ήταν έτοιμοι να ανοίξουν το στήθος του 80χρονου Ομπρεϊ Οστιν μετά από ανακοπή, ξαφνικά εκείνος «ξύπνησε». 

«Είπα “περιμένετε ένα λεπτό πριν συνεχίσετε. Κάντε μου κι άλλη αναισθησία”. Μου πήρε ένα λεπτό να συνειδητοποιήσω πως δεν βρισκόμουν στην ίδια διάσταση με αυτούς, οπότε δεν μπορούσαν να με ακούσουν», παραδεχόταν κατοπινά ο ίδιος.

 Οστιν στη συνέχεια είδε το σώμα του να «διαπερνά τον θώρακα» και να αιωρείται πάνω από το χειρουργικό τραπέζι ενώ οι χειρουργοί τού πριόνιζαν τα πλευρά του, αφαιρούσαν την καρδιά του από τον θώρακα κι άρχιζαν να τον χειρουργούν. Σύντομα άκουσε κάποιον να λέει «τα νεφρά». 

«Και τα δύο νεφρά κατέρρευσαν ταυτόχρονα – Ηξερα πως είχα πεθάνει. Και ήταν τότε που πήγα στο επόμενο επίπεδο», περιγράφει ο Οστιν. «Οταν ανέβηκα εκεί πάνω, ήμουν μπροστά στον Θεό –μια πανίσχυρη παρουσία– με φως να λάμπει από πίσω του. Το φως ήταν το λαμπρότερο που βίωσα ποτέ στη Γη, αλλά δεν σε τύφλωνε». 

«Και υπήρχε και ο πιο γλυκός άγγελος που με παρηγόρησε και μου είπε “ηρέμησε, όλα θα πάνε καλά” και πως θα επέστρεφα. Τώρα ξέρω πως στάλθηκα πίσω για να πω σε άλλους για την εμπειρία μου», λέει ο 82χρονος πλέον Οστιν. 

Αυτό που συνέβη στον Οστιν εκείνη τη χειμωνιάτικη ημέρα είναι αυτό που οι ειδικοί αποκαλούν «επιθανάτια εμπειρία». Συμβαίνει όταν οι γιατροί επαναφέρουν ένα άτομο στη ζωή ενώ εκείνο δεν έχει σημάδια ζωής (έχει σταματήσει να αναπνέει και να χτυπά η καρδιά του, κάτι που συμβαίνει όταν ένα άτομο πεθαίνει για οποιονδήποτε λόγο, όχι μόνο μετά από ανακοπή). 

Εκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο έχουν αναφέρει επιθανάτια εμπειρία κατά τη διαδικασία της καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης.

Αρκετοί ασθενείς ήταν σε θέση να ανακαλέσουν εικόνες από το χειρουργείο, όπως ο πόνος, η πίεση ή ακούσματα από τις φωνές των γιατρών. Αλλοι ανακαλούν ονειρικές αισθήσεις, όπως ότι τους κυνηγά η αστυνομία ή ότι τους πιάνει η βροχή στον δρόμο. Κάποιοι ανέφεραν πως είχαν θετικές ή ευχάριστες αναμνήσεις, όπως ένα δυνατό φως, ένα τούνελ ή ένα μέλος της οικογένειας, ενώ ορισμένοι άλλοι ένιωθαν έντονα συναισθήματα όπως αγάπη, ηρεμία και γαλήνη. Αλλοι πάλι είπαν πως βίωσαν μια αίσθηση διάστασης από το σώμα τους και αναγνώρισης πως είχαν πεθάνει ή είχαν παραισθήσεις με τέρατα και απρόσωπες μορφές. 

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης