ΟΣΕ: Εντός της ημέρας η αποκατάσταση της συγκοινωνίας στο τμήμα Λιανοκλάδι - Δομοκός

Σε δολιοφθορά οφείλεται, σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, το κόψιμο των καλωδίων ηλεκτροκίνησης των γραμμών του ΟΣΕ χθες το βράδυ στο σιδηροδρομικό τμήμα ανάμεσα στο Λιανοκλάδι και τον Δομοκό.

Από χθες στις 20.00 και μέχρι σήμερα το πρωί οι επιβάτες των τρένων με κατεύθυνση από τη Λάρισα προς την Αθήνα επιβιβάζονταν σε λεωφορεία στην περιοχή του Δομοκού για να συνεχίσουν το ταξίδι τους ως το Λιανοκλάδι και από εκεί πάλι με τρένο προς Αθήνα.

Αντιστρόφως, οι επιβάτες που κινούνταν προς Θεσσαλονίκη επιβιβάζονταν στο Λιανοκλάδι σε λεωφορεία με κατεύθυνση το Δομοκό για να συνεχίσουν από εκεί με τρένο το ταξίδι τους.

Οι επιβάτες της αμαξοστοιχίας 60 με κατεύθυνση από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη έφτασαν στον προορισμό τους με πέντε ώρες καθυστέρηση, ενώ με τέσσερις ώρες καθυστέρηση έφτασαν στον προορισμό τους οι επιβάτες της αμαξοστοιχίας 61, που ήταν το πρώτο τρένο που εγκλωβίστηκε στα κομμένα καλώδια, στην περιοχή του Δομοκού.

Καθ΄ολη τη διάρκεια της νύχτας ειδικά συνεργεία προσπαθούσαν να μαζέψουν τα κομμένα καλώδια τα οποία έχουν απλωθεί σε μεγάλο τμήμα της γραμμής και να αποκαταστήσουν τη συγκοινωνία χωρίς ωστόσο, μέχρι στιγμής, να έχει γίνει κάτι τέτοιο εφικτό, αν και - όπως ανακοινώθηκε από τον ΟΣΕ - εντός της ημέρας θα αποκατασταθεί.

Η σιδηροδρομική γραμμή παραμένει κλειστή για έλεγχο μεταξύ Λιανοκλαδίου - Παλαιοφαρσάλου. Υπενθυμίζεται ότι, στο τμήμα από το Λιανοκλάδι μέχρι και το Δομοκό δεν υπάρχει ηλεκτροκίνηση της γραμμής, – το έργο παραδόθηκε πριν από μία εβδομάδα – ενώ είναι η πρώτη φορά που σημειώνονται κλοπές καλωδίων στη συγκεκριμένη περιοχή.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης