Όταν η εξουσία θέλει δικά της ΜΜΕ (Από τον Κοσκωτά στον Καλογρίτσα)

Ο Γιώργος Κοσκωτάς, την δεκαετία του 80, κυριάρχησε επιχειρηματικά με βελούδινες κινήσεις: Μεγάλωνε την Τράπεζα Κρήτης ανοίγοντας συνεχώς καταστήματα της, σε εμβληματικά κτίρια που αγόραζε, αποκτούσε υγιείς εταιρείες κάθε είδους, αγόρασε και τον Ολυμπιακό σαρώνοντας την μεταγραφική αγορά.

Ποιο ήταν το λάθος που τον κατέστρεψε; Υπακούοντας στα υψηλά κλιμάκια της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ - που δεν άντεχαν την κριτική των εφημερίδων - μπήκε στα Μέσα Ενημέρωσης. Μπήκε σαν ταύρος εν υαλοπωλείο σκορπώντας πανικό. Η εταιρεία του Γραμμή ΑΕ, απέκτησε σούπερ τυπογραφεία, η εφημερίδα "12 Ώρες" την πρώτη ημέρα κυκλοφορίας πούλησε 400.000 φύλλα, ήθελε και την "Καθημερινή".

Όπως ήταν φυσικό το σύνολο των εκδοτών θορυβήθηκε και ξεκίνησε αντεπίθεση που κατέληξε στην σύλληψη και καταστροφή του. Αυτό έγινε όταν ο τότε εκδότης της "Ελευθεροτυπίας" μιλώντας υποθετικά είπε την αλήθεια. Ο Κοσκωτάς έκλεβε την τράπεζά του!

Υπάρχουν συμπτώσεις δυστυχώς και με την υπόθεση Καλογρίτσα. Τον πείθει η τωρινή κυβέρνηση να εμπλακεί με τα ΜΜΕ γιατί δεν έχει φιλικά Μέσα. (όπως και τότε). Πάλι χρησιμοποιείται τραπεζικό χρήμα (και τότε και τώρα  με τα λεφτά των καταθετών...). Τέλος ο επιχειρηματίας γίνεται στόχος και βιώνει μια πρωτοφανή επίθεση με αλήθειες και ψέματα..

Βέβαια, υπάρχει μια ποιοτική διαφορά να ξέρετε. Τότε ο Κοσκωτάς έμπαινε στα ΜΜΕ για λογαριασμό του ΠΑΣΟΚ υποτίθεται με δικά του χρήματα (τώρα του τα έδιναν!). Επιπλέον τότε η κυβέρνηση δεν έκλεινε κανέναν, τώρα οργάνωσαν το κλείσιμο ΠΕΝΤΕ ανταγωνιστικών καναλιών, απίστευτο.

Κατά τα λοιπά ο ΣΥΡΙΖΑ ζει μια τρομακτική ταπείνωση: Δεν μπορεί ούτε μια δολοπλοκία να στήσει σωστά. Έχει εξευτελιστεί στην κοινωνία με όσα αποτυχημένα μεθόδευσε, ενώ έχει απέναντι του πια όλα τα ΜΜΕ, που από το πρωί μέχρι το βράδυ βρίζουν. Και θα βρίζουν για άλλους 4 μήνες τουλάχιστον, έως ότου δηλαδή τους κλέισουν (όπως προβλέπει η διαδικασία) αν τους κλείσουν.

           ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

(Υ.Γ. Υπάρχει κάτι κοινό ακόμη σε όσα βλέπουμε. Ο... Κουρής. Τότε μέσω του αυριανισμού στήριζε προσωρινά το ΠΑΣΟΚ, τώρα μέσω του νεοαυριανισμού στηρίζει - προσωρινά εννοείται - τον ΣΥΡΙΖΑ. Κανείς από τα δυο κόμματα δεν ενοχλήθηκε από αυτόν τον οχετό).

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης