Ψέματα επτά ημέρες την εβδομάδα (ή πως το ασήμαντο μας κερδίζει καθημερινά)

Ειλικρινά ερωτώ: Υπάρχει έστω και ένα πολίτης που να πιστεύει ότι ο κ. Μητσοτάκης προτείνει εργασία επτά ημερών για κάθε εργαζόμενο; Υπάρχει στον δυτικό κόσμο και σαν σκέψη να επιστρέψουμε στον 15ο αιώνα; Μπορεί να αλλάξουν οι εργασιακοί όροι τον 21ο αιώνα; Όχι φυσικά. 

Κι όμως: Οι ψευδόμενοι επτά ημέρες της εβδομάδα κυβερνητικοί, πήραν μια εντελώς καθαρή δήλωση του αρχηγού της ΝΔ την παραποίησαν τερατωδώς και χωρίς ντροπή την εμφανίζουν ως αληθή.

Τι είπε ο κ. Μητσοτάκης; Αναφέρθηκε στην εταιρεία "Παπαστράτος" η οποία σε συμφωνία με τους εργαζόμενους επέκτεινε την παραγωγή σε επτά ημέρες την εβδομάδα και σε 24ωρη βάση. 

Ο κάθε εργαζόμενος φυσικά δουλεύει πενθήμερο με δυο ρεπό την εβδομάδα και μάλιστα στην περίπτωση της "Παπαστράτος" αυτή η μεταβολή μείωσε τις ώρες εργασίας από 40 σε 37,3 ώρες, χωρίς να μειωθεί ο μισθός τους, ενώ αυξάνονται και οι μέρες της ετήσιας άδειας τους.

Δείτε πως οι επτά ημέρες ψευδόμενοι κυβερνητικοί, αξιοποίησαν κάτι εντελώς ανύπαρκτο: Αφού παραποίησαν την ευκρινή δήλωση Μητσοτάκη, ξαμολήθηκαν όλοι στα τηλεπαράθυρα και εμφάνιζαν το ψέμα ως εξαγγελία της ΝΔ ενώ διαπιστώθηκε και μια εντυπωσιακή συνέχεια. 

Δεν είχαμε μόνο τους τερατολόγους του ΣΥΡΙΖΑ που επέμεναν σε μια δική τους λεκτική κατασκευή, αλλά και τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης που "αξιοποιούσαν" τον ανύπαρκτο ισχυρισμό συμμετέχοντας και αυτά στην μόλυνση της δημόσιας ζωής

Από κοντά και οι εν Ελλάδι Πόντιοι Πιλάτοι (λέγονται και δημοσιογράφοι) που στέκονταν στη μέση των αντιπαραθέσεων και δεν έπαιρναν οι ίδιοι θέση αφήνοντας να αιωρείται η ανόητη κακεντρέχεια.

Όλα φαντάζουν σαπισμένα στον δημόσιο βίο της χώρας. Χωρίς αξίες και ήθος, παρακολουθεί κανείς πως έχει επιβληθεί με απόλυτο τρόπο το ασήμαντο στις ζωές μας. Καθημερινά, μας δηλητηριάζουν όλοι μαζί...

                           ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης