Τώρα έχουν πρόβλημα: Χωρίς διαπραγμάτευση θα πρέπει ο μεν ΣΥΡΙΖΑ να... κυβερνήσει η δε ΝΔ να πει αν έχει σχέδιο

Σχεδόν δυο χρόνια τώρα, δηλαδή από τις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015 και μετά, η χώρα αντί να κυβερνάται και να οργανώνεται για να αντιμετωπίσει την κρίση, βρίσκεται σε μόνιμη... προεκλογική περίοδο:

- Η κυβέρνηση προσπαθούσε να καθυστερήσει την λήψη κάθε μέτρου και έφτασε στο πρωτοφανές να υπογράψει μέτρα που θα εφαρμοστούν από... άλλη κυβέρνηση για να αποφύγει το άμεσο πολιτικό κόστος.

- Η αντιπολίτευση ζητούσε καθημερινά νέες εκλογές και να υπογραφεί γρήγορα η αξιολόγηση. Πέραν τούτου ουδέν.

Έχουμε λοιπόν μια κυβέρνηση που δεν κυβερνά μέ σχέδιο (δεν είναι σχέδιο το κομματικό κράτος και ο αγώνας στα τηλεπαράθυρα για να λέμε το μαύρο - άσπρο) και μια αντιπολίτευση επίσης χωρίς σχέδιο, (δεν αρκεί μόνον να καταγγέλεις).

Όλα τα παραπάνω ενισχύθηκαν πάρα πολύ από την εξωφρενική καθυστέρηση των 14 μηνών για να κλείσει η αξιολόγηση. Όμως, αυτή ακριβώς η παρατεταμένη στασιμότητα μετατράπηκε σε μόνιμη προεκλογική περίοδο, που βόλευε κυβέρνηση, αντιπολίτευση, αφού δεν εργάστηκαν καθόλου για την χώρα, η οποία στο μεταξύ βούλιαζε και βουλιάζει.

Όσο "διαπραγματευόντουσαν" η κυβέρνηση δεν μπορούσε να κυβερνήσει και η αντιπολίτευση δεν ήταν ανάγκη να παρουσιάσει κάποιο δικό της σχέδιο.Η Ελλάδα σε μια καταστροφική ακινησία ζούσε (και ζει) όλα τα δεινά μιας καθολικής ακυβερνησίας.

Ωστόσο η συμφωνία έκλεισε και η σικέ προεκογική περίοδος τελείωσε. Τώρα θα πρέπει η μεν κυβέρνηση να κυβερνήσει η δε αντιπολίτευση να εξηγήσει με ρεαλιστικό πρόγραμμα που διαφέρει από αυτούς που είναι στην εξουσία.

Με λίγα λόγια η περίοδος της ραστώνης και του καφενείου τελείωσε. Τα κόμματα δεν μπορούν να "τεμπελιάζουν", πίσω από μια ατέλειωτη διαπραγμάτευση, που όσο δεν ολοκληρωνόταν τίποτε δεν μπορούσε να προχωρήσει και η ακυβερνησία ήταν η καθημερινότητα.

Τώρα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να υλοποιήσει 160 μεταρρυθμίσεις που έχει υπογράψει (εργασιακά, ανοικτές αγορές τις Κυριακές, κ.ο.κ) και η ΝΔ να εξηγήσει τι θα κάνει όταν αναλάβει την εξουσία με τα μέτρα Τσίπρα που θα πρέπει να τα... εφαρμόσει αυτή και πιθανόν με το 4ο μνημόνιο που θα βρεθεί στα χέρια της και θα σημαίνει νέες περικοπές και νέοι φόροι.

Όλα τα παραπάνω είναι γνωστά στον κ. Τσίπρα ο οποίος έσπευσε να πει στους υπουργούς του ότι "τώρα δεν υπάρχει διαπραγμάτευση για να καθυστερεί το έργο σας", δηλαδή δεν υπάεχουν δικαιολογίες για να τεμπελιάζουν.

Βεβαίως έρχεται και επόμενη αξιολόγηση οπότε όλοι αυτοί που λέγονται Έλληνες "πολιτικοί", μπορεί να ξανακρυφτούν για όσο πάει. "Διαπραγματευόμενοι" επί μήνες (για να τα υπογράψουν στο τέλος όλα), να  συνεχίσουν να μην κυβερνούν, πάντα χωρίς σχέδιο φυσικά. Αφού... "διαπραγματεύονται;"

                  ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης