Πώς τα δουλικά και ξεπεσμένα ελληνικά ΜΜΕ φιμώνονται... μόνα τους για να έχουν λαμβάνειν από την εξουσία

Σε ολόκληρη την Δύση, τα ΜΜΕ είναι ανεξάρτητες επιχειρήσεις που δεν δεσμεύονται από πολιτικά πρόσωπα, ούτε και εντάσσονται - υποτάσσονται σε παρασκηνιακές μεθοδεύσεις. Υπάρχει μόνο μια εξαίρεση: Η Ελλαδα. Εδώ οι εθνικές εφημερίδες και οι μεγάλοι τηλεοπτικοί σταθμοί έχουν ξεχάσει εντελώς την δεοντολογία της ανεξάρτητης δημοσιογραφίας και σύρονται σε έναν καθημερινό εξευτελισμό: Στην προσπάθειά τους να στηρίξουν την κυβέρνηση με έναν άξεστο και άγαρμπο τρόπο ψεύδονται, παραπαλανούν και παραπληροφορούν.

Σε έναν κόσμο όπου η φίμωση του Τύπου γίνεται με βίαιους τρόπους από την εξουσία, στην Ελλάδα, είναι οι ίδιοι οι δημοσιογράφοι και οι ιδιοκτήτες των ΜΜΕ που φιμώνουν τα ΜΜΕ, για να έχουν λαμβάνειν, από τους κυβερνώντες... Θέσεις, δάνεια, εργολαβίες.

Ακόμα και όταν η κυβέρνηση έκλεισε την ΕΡΤ και κατέστρεψε τις ζωές εκατοντάδων ανθρώπων του Τύπου, ακόμα και τότε δεν ψέλισαν μια λέξη. Μάλιστα ένας δημοσιογράφος το ανήγγειλε (Κεδίκογλου), ένας άλλος το εξετέλεσε (Καψής). Τι συνέβη τότε; Οι πολίτες έδιναν μάχη στην ΕΡΤ δίπλα στους απολυμένους, με διαδηλώσεις και συναυλίες, ενώ οι άνθρωποι του Τύπου και τα ΜΜΕ. σφύριζαν αδιάφορα.

Αλλά δεν είναι ακριβώς τα πρόσωπα που πρωταγωνιστούν σε αυτή την φάρσα διαρκείας. Όταν η κυβέρνηση αποφάσισε να επιτεθεί στην Χρυσή Αυγή παρατηρήθηκε το απίστευτο φαινόμενο στα κεντρικά δελτία ειδήσεων το θέμα αυτό να κρατά 45 λεπτά! Οι δήθεν "αποκαλύψεις" για οπλοστάσια σε εκκλησίες, μοναστήρια και αποθήκες εμφανιζόντουσαν ως βεβαιότητα. Και μπορεί πράγματι η Χρυσή Αυγή να είναι μια αγέλη χουλιγκάνων της πολιτικής, αυτό όμως δεν νομιμοποιεί τα ΜΜΕ να δημιουργούν κλίμα για τις επερχόμενες προφυλακίσεις, προφανώς με άνωθεν εντολές.

Η διαδρομή των παραπάνω ΜΜΕ αξίζει της συλλογικής περιφρόνησης. Έχουν στηρίξει όλες τις αντισυνταγματικές πράξεις, δεν κάνουν καμία απολύτως κριτική σε τίποτε. "Δεν βλέπουν, δεν ακούν δεν μιλάνε" για τίποτε. Φυσικά όλως τυχαίως έχουν συνεχώς μεγάλα προγράμματα διαφημιστικών καταχωρήσεων των... ανήμπορων να δανειοδοτήσουν Τραπεζών. 

Τώρα που η κυβέρνηση Σαμαρά είναι έτοιμη να πέσει, τα συστημικά ΜΜΕ δίνουν ένα λυσσαλέο αγώνα ώστε να ανατρέψουν τις λογικές εξελίξεις. Και το κάνουν συντονισμένα:

* Βγαίνουν όλα τα ΜΜΕ μαζί και δηλώνουν ότι στην πρώτη ψηφοφορία ο στόχος της κυβέρνησης είναι τα 165 "ναι". Ψέμα. Τα ίδια Μέσα μιλούσαν για 175, ακόμη και 177 "ναι". Τώρα τι προσπαθούν; Να εμφανίσουν την ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΗΤΤΑΣ ως αρχή... θριάμβου.

* Εμφανίζουν τις δημοσκοπήσεις, ως δημοσκοπήσεις... ανατροπής (!!!), επειδή μείωσε υποτίθεται η ΝΔ την διαφορά κατά 1 μονάδα. Μιλούν για συσπείρωση σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ "για να μην χαθούν τα κεκτημένα" και άλλα φαιδρά. Και για... άρδην αλλαγή του σκηνικού!

Υπάρχουν πάντως κάποιοι αρθρογράφοι που είναι ακόμα ελέυθεροι να γράψουν αλήθειες. Όμως υπάρχουν και δυστυχείς - ιδιαίτερα στις τηλεοράσεις - που εξευτελίζονται εν γνώση τους για το μεροκάμματο. Τους βλέπεις και καταλαβαίνεις.

Η ανυποληψία των ελληνικών ΜΜΕ είναι ο βασικότερος ίσως λόγος που κατήντησαν καταχρεωμένα, τραγικά αναξιόπιστα, δουλικά και υποταγμένα από ένα ακόμα χειρότερο πολιτικό σύστημα που τα ποδηγετεί μέσα σε ένα πέλαγος εξευτελισμού.

                     ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης