Κι αν ο κ. Τσίπρας αυτή τη φορά λέει για πρώτη φορά.. αλήθεια;

Την ξέρετε την διδακτική ιστοριούλα με τον νεαρό βοσκό που έλεγε ψέματα κάθε τόσο ότι "ήρθε λύκος στο μαντρί" ανεβάζοντας άσκοπα τους συγχωριανούς του, που έτρεχαν να τον βοηθήσουν. Όταν κάποια φορά ήρθε πράγματι λύκος, πάλι φώναζε, αλλά κανείς δεν έσπευσε να βοηθήσει γιατί δεν τον πίστευαν πια.

Η ιστοριούλα ταιριάζει γάντι στον κ. Τσίπρα. Σχεδόν καθημερινά διαβεβαιώνει ότι "εκλογές θα γίνουν τον Οκτώβριο του 2019", αλλά δεν τον πιστεύει κανείς. Το έχει πει σε ξένους ηγέτες, στην εκδήλωση του ΣΕΒ, το λέει σε όποιον βρίσκει μπροστά του. Μάταια, κανείς δεν τον πιστεύει.

Παραθέτει και επιειρήματα ο κ. Τσίπρας όπως ότι "δεν είναι βλάκας να μην κυβερνήσει τον τόπο χωρίς μνημόνια σε έναν νέο πολιτικό και οικονομικό σκηνικό", αλλά και πάλι κανείς δεν τον πιστεύει. 

Έχοντας πορευτεί με ασύλληπτης έκτασης ψέματα και υιοθετώντας το άσπρο και το μαύρο σε κάθε τι (για να εκπροσωπεί ότι... "κάτσει" στη συνέχεια), έχει κερδίσει οριστικά το όσκαρ αναξιοπιστίας. Όμως μήπως όπως το βοσκόπουλο λέει για πρώτη φορά την αλήθεια;

Εκλογές το Φθινόπωρο του 2019 σημαίνει: 

- Ένας ακόμη χρόνος στην εξουσία, με όλες τις χάρες της. 

- Σίγουρα απλή αναλογική στους ΟΤΑ όπου ο ΣΥΡΙΖΑ θα στηρίξει πρόσωπα του ΠΑΣΟΚ για να ρίξει γέφυρες στο ΚΙΝΑΛ (ενώ αν γίνουν νωρίτερα οι εκλογές, μπορεί μια άλλη κυβλερνηση να καταργήσει το νόμο).

- Πολύ κοντά στην μη εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας δηλαδή σε νέες εκλογές με απλή αναλογική (Ιταλία ερχόμαστε). 

Υπάρχει μόνο ένα μείον, η δημοσκοπική πτώση του ΣΥΡΙΖΑ, εξ αιτίας της περικοπής συντάξεων και άλλων επερχόμενων δεινών. Αυτό, μπορεί να αντιμετωπιστεί με επιδόματα, παροχές, μειώσεις φόρων και ΦΠΑ γενικώς κάποια από αυτά που θα έκανε ο... Μητσοτάκης. 

Ο... μεταμνημονιακός Τσίπρας θεωρεί ότι μπορεί να νικήσει τον παλιό μνημονιακό εαυτό του, αν οι εκλογές γίνουν τότε.

                       ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης