Η εξουθενωτική ανεπάρκεια πολιτικών και ΜΜΕ στον δημόσιο βίο

Πολιτικό σύστημα και Μέσα Ενημέρωσης έχουν μια μοναδική ανεπάρκεια να ασχοληθούν με τα ουσιώδη. Μοιάζουν με τον σκύλο που κυνηγά την ουρά του, αδιαφορώντας εντελώς για το περιβάλλον στο οποίο είναι.

Παρακολουθώντας καθημερινά τα θέματα που ανακυκλώνουν (η ουρά!) βλέπει κανείς μια απόλυτη ανικανότητα να ασχοληθούν με τα ουσιώδη της καθημερινότητας. Στα δε ΜΜΕ υπάρχει και η ανικανότητα να περιγράψουν τις πραγματικές διαστάσεις με ότι ασχολούνται.

Χθες για παράδειγμα, ο ανούσιος και πολιτικά ασήμαντος Κασσελάκης ήταν για μια ακόμη φορά το κύριο θέμα για τις εκτός Ελλάδος επιχειρήσεις του. Ποιον από εμάς ενδιαφέρει πραγματικά αυτό. Πόσο επηρεάζει τις ζωές μας; Και γιατί αυτός ο άθλιος και εξωφρενικός νόμος αντί να συμφωνήσουν να τον καταργήσουν, τον χρησιμοποιούν για να κάνουν... "πολιτική";

Την ίδια ώρα που βαριέται κανείς να ακούει αυτές τις σαχλαμάρες για τα αστακοκαίκια του Κασσελάκη, πέρασε στα ψιλά η είδηση ότι όποιος χρωστά στον ΕΦΚΑ ένα λεπτό του ευρώ, δεν έχει ιατροφαρμακευτική περίθαλψη!

Ο πρωθυπουργός εκείνη την ώρα έδινε συνέντευξη στον ΣΚΑΙ αλλά δεν τον ρώτησαν: Πώς γίνεται μια κυβέρνηση 5 ετών, να μην έχει  βάλει ένα όριο ας πούμε 100 ευρώ ώστε να μην τρέχουν οι πολίτες να πληρώσουν το 1 ή τα 5 ή τα 10 λεπτά; 

Εντελώς θλιβερή είναι και η προσπάθεια να φανεί ότι στο δυστύχημα των Τεμπών "κάτι κρύβουν". Και πως δήθεν δεν είναι ο σταθμάρχης και ο μηχανοδηγός που σκότωσαν τσάμπα τόσους νέους ανθρώπους. Είδαμε και την Κωνσταντοπούλου να εισβάλλει στην αίθουσα ή να φωνάζει όταν μιλούσαν άλλοι. 

Εύκολα μπορώ να αποδείξω σε πολιτικούς του καφενείου και δημοσιογράφους του κομματισμού ότι διασύρουν την αλήθεια. Και μπορώ να το κάνω με μια εύκολη ερώτηση: Πείτε μου παρακαλώ ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΡΥΒΟΥΝ;

Σας βεβαιώνω πως όση φαντασία και να βάλει κανείς, δεν υπάρχει τίποτα να πει. Ούτε η φαντασία δεν μπορεί να βγάλει ευθύνες. Οπότε τι ψάχνουμε παιδιά; Δεν ξέρουν αλλά μιλούν για ενόχους. 

Αυτή η ανεπάρκεια πολιτικών και ΜΜΕ να σταθούν σοβαρά στο πλευρό του πολίτη για τις ανάγκες του και να μηδενίσουν την ευτέλεια όσων κακώς προβάλλουν έχει καταντήσει - το έχω ξαναπεί - να είναι θέμα Δημοκρατίας. Οι πολίτες είναι ανυπεράσπιστοι μπροστά στα χυδαία, τα ψεύδη και την ασημαντότητα που έχουν γίνει υποκριτικά "πολιτικό θέμα".

                                     ΑΝΔΡΕΑ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης