Η αδιαφορία για το μέλλον των νέων από τον φτηνό κομματισμό

Η αντιπολίτευση καταγγέλλει ότι φέτος "θα μπουν 25.000 λιγότεροι νέοι στα Πανεπιστήμια" και κατηγορεί την κυβέρνηση για διωγμούς της νεολαίας. Πρόκειται δυστυχώς για μια ακόμη εντελώς ανεύθυνη στάση που έχει και επικίνδυνα χαρακτηριστικά ακριβώς σε βάρος των νέων. Δείτε γιατί: Η Ελλάδα κατέχει δυο πρωτιές στην Εκπαίδευση.

- Η πρώτη πρωτιά: Εισάγεται το 75% περίπου των μαθητών στα Πανεπιστήμια της, όταν ο αντίστοιχος μέσος όρος στις χώρες του ΟΟΣΑ είναι 33%. 

- Η δεύτερη πρωτιά: Το 30% των εισαγομένων δεν θα πάρει ποτέ πτυχίο, κυρίως διότι ΔΕΝ μπορεί να ανταποκριθεί στο επίπεδο των πανεπιστημιακών σπουδών.

Αυτή η ανεύθυνη είσοδος παιδιών στα ΑΕΙ ακόμα και με... μηδέν σε διαγώνισμα έχει καταστροφικές συνέπειες, πρώτα για τα ίδια τα παιδιά και πρέπει οπωσδήποτε να σταματήσει, για ξεκάθαρους λόγους όπως: 

- Είναι αδύνατον ένα παιδί με τόσο χαμηλή βαθμολογία να πάρει πτυχίo. Δεν θα το πάρει ποτέ, δεν θα μπορέσει να ανταποκριθεί στο ύψος των σπουδών.

- Το παιδί αυτό θα χάσει άδικα το χρόνο του, η οικογένεια του θα ξοδευτεί και τελικά, θα επιστρέψει στην κοινωνία χωρίς κατάρτιση, με ένα απλό απολυτήριο του Λυκείου.

- Αν ο νέος αυτός είχε παρακολουθήσει μια τεχνική Σχολή τότε θα κατέληγε και μάλιστα από νωρίς με μια καλή δουλειά, θα είχε εισοδήματα, θα μπορούσε να φτιάξει οικογένεια. (Έχετε συνειδητοποιήσει π.χ. οι νέοι μηχανικοί αυτοκινήτων πόσα χρήματα βγάζουν καθημερινά;)

- Κάποια άλλα παιδιά μπαίνουν σε ασήμαντες Σχολές που επειδή δεν τις θέλουν, ακόμη και αν πάρουν με το ζόρι ένα πτυχίο, δεν θα ακολουθήσουν ποτέ αυτό που σπούδασαν. Πάλι μάταιος χρόνος και χρήμα.

Στα παραπάνω, προσθέστε και τις συνέπειες στα Πανεπιστήμια. Για παράδειγμα, πολλά τμήματα αντί να επιλέγουν την ποιοτική αναβάθμιση των σπουδών που παρέχουν, αναγκάζονται να προχωρούν σε υποβάθμιση τους για να συντονιστούν με το χαμηλό επίπεδο του μέσου όρου του τμήματος.

Υπάρχει ένα ερώτημα τώρα. Γιατί αυτές οι κραυγαλέες αλήθειες παραμερίζονται και αντιθέτως έχουμε μια σκληρή αντιπολιτευτική ρητορική; 

Απάντηση: Διότι δυστυχώς για τον φτηνό κομματισμό στην Ελλάδα, το μέλλον των νέων, το επίπεδο των σπουδών, η κατάντια των περιφερειακών Σχολών χωρίς καθηγητές και προγράμματα, δεν τους ενδιαφέρουν. Προέχει να χτυπούν με ότι μπορούν όποιον κυβερνά. Είναι η μοναδική τους καθημερινή ενασχόληση.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης