Ηθικά ο απόλυτος πάτος: Το bonus των 50 εδρών να το παίρνουν οι... δεύτεροι

Η κυβέρνηση αυτή δεν έχει κανένα σχέδιο εδώ και τρισίμισι χρόνια για την χώρα. Από κοντά και η αντιπολίτευση σε μια σοκαριστική αδράνεια, ούτε αυτή έχει κάτι να πει. 

Επιπλέον ζούμε μια τραγική αλήθεια που έχει να κάνει με το ότι και αυτή η κυβέρνηση έχει χωρίσει τους πολίτες σε δικούς της και τους κοινωνικά λεπρούς αφού έχει δει το κράτος σαν λάφυρο το οποίο και λεηλατεί υπέρ συγγενών και φίλων.

Από τα παραπάνω μοιάζει να μην λειτουργεί τίποτε σε μια χώρα που ενώ ανακεφαλαιοποίησε τρεις φορές τις Τράπεζες της, αυτές δεν δανείζουν ούτε σου δίνουν τις καταθέσεις σου, που οι επιχειρηματίες δραπετεύουν για Βουλγαρία και Σκόπια, που οι επιστήμονες βρίσκουν εργασία εκτός συνόρων κ.ο.κ.

Κι όμως ας είμαστε ειλικρινείς: Σε κάτι δουλεύουν. Στα υπόγεια του Μαξίμου, στα σκοτεινά και μέσα σε κλίμα επανάστασης και συνομωσιομολογίας, επεξεργάζονται σχέδια για να πετάξουν έξω από τα κοινά τους κανάλάρχες ή να βάλουν στην αντιπολίτευση τη ΝΔ όταν αυτή θα βγει... πρώτη!

Σήμερα θα ήθελα να μείνω σε αυτό: Στον εκλογικό νόμο που "κόβουν - ράβουν" ώστε να συνεχίσουν να είναι στην εξουσία (όχι να κυβερνούν, αυτό δεν το ξέρουν) ακόμα και όταν θα βγουν δεύτεροι!

Αν έχω καταλάβει καλά, θα περάσουν ένα σχέδιο στο οποίο κόμματα που ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ συμφωνήσουν ότι θα ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΉΣΟΥΝ, τότε θα παίρνουν αυτά το bonus των 50 εδρών! 

Πρόκειται για τον απόλυτο πάτο της πολιτκής ηθικής, γιατί  πριν κάν στηθούν οι κάλπες ο ΣΥΡΙΖΑ ελπίζει να τα έχει βρει με ΠΑΣΟΚ. Ποτάμι. Λεβέντη, ΚΙΔΗΣΟ, (το... δημοκρατικό τόξο), να έχει μοιράσει Υπουργεία, να έχουν ήδη συμφωνήσει σε κάποιο ανύπαρκτο σχέδιο για τα μάτια του κόσμου και - το σπουδαιότερο - να έχουν εξασφαλίσει ΟΛΟΙ την άνετη εκλογή τους και μάλιστα με αυξημένο αριθμό βουλευτών ( το Bonus), αφού οι πολίτες θα στραφούν σίγουρα σε κόμματα που σίγουρα θα κυβερνήσουν.

Μιλάμε για το απόλυτα στημένο παιχνίδι αφού θα γνωρίζουμε από πριν ποιος θα νικήσει! Υπάρχει μόνο ένα προβληματάκι: Για να εφαρμοστεί αμέσως αυτό το εκλογικό έκτρωμα θα πρέπει να το ψηφίσουν 200 βουλευτές που δεν μαζεύονται γιατί ΔΕΝ θα ψηφιστεί από ΝΔ (75) ΚΚΕ (15) και Χρυσή Αυγή (18), σύνολο 108 βουλευτές. Ο ΣΥΡΙΖΑ όμως θέλει να το περάσει σήμερα γιατί καταστρέφεται (θα δείτε τις νέες δημοσκοπήσεις) το αύριο δεν το προλαβαίνει. 

Δεν θέλω δε να σκέφτομαι αν όταν γίνουν εκλογές γίνει η αντίθετη σύμπραξη: Τα βρουν οι άλλοι κόντρα στον ΣΥΡΖΑ! Θα είναι η οριστική τους διάλυση. Επιστροφή στο 4%.

                          ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης