Ελλάδα: Δεν είμαστε ικανοί ούτε για τα... σκουπίδια

Το Πολίτευμα στην Ελλάδα είναι σκληρά πρωθυπουργο-κεντρικό. Ένας άνθρωπος, με μικρή ομάδα γύρω του μπορεί να λειτουργεί ασύδοτα χωρίς να λογοδοτεί πουθενά, ακριβώς γιατί το ίδιο το Σύνταγμα του δίδει αυτή τη δυνατότητα.

Η καθολική διάβρωση του Πολιτεύματος ολοκληρώνεται με τον άκρατο κομματισμό. Οι πάντες διορίζονται από το κόμμα που κυβερνά. Από τον αρχηγό του Στρατού μέχρι τον διοικητή του τελευταίου νοσοκομείου στα ορεινά της χώρας. Ένας σταλινικής έκτασης κρατισμός μετατρέπει το κράτος σε λάφυρο και χωρίζει τους Έλληνες σε βολεμένους και μιάσματα.

Όλα αυτά, είναι γνωστό πια, τα εφάρμοσε στυγνά ο Ανδρέας Παπανδρέου τη δεκαετία του 80 και με εκπληκτική συνέπεια τα εκμεταλεύτηκαν όλοι όσοι κυβέρνησαν μετά, μπλε, πράσινοι και κόκκινοι. Είναι ΟΛΟΙ συνυπεύθυνοι για την κατάρρευση του πολιτεύματος γιατί όχι μόνο δεν διόρθωσαν το πελετειακό κράτος του Παπανδρέου αλλά το οικειοποιήθηκαν.

Αν η Δικαιοσύνη ήταν πραγματικά ανεξάρτητη λοιπόν - δεν είναι, την διορίζει ο πρωθυπουργός - τότε θα έπρεπε να είχαμε εκατοντάδες συλλήψεις κυβερνητικών όλων των κομμάτων, για διαφθορά και κατασπατάληση δημόσιου χρήματος.

Δείτε την ΕΡΤ. Χάνονται κάθε χρόνο δεκάδες εκατομμύρια από εξωτερικές συμβάσεις με ημέτερους δημοσιογράφους, τεχνικούς, σκηνοθέτες, ετήσιες συμβάσεις 1.000.000 για να πάιζουν το "μικρό σπίτι στο λιβάδι", την ώρα που εκατοντάδες μόνιμοι πληρώνονται για να κάθονται. Δεν υπάρχει πιο εύκολη δουλειά από το να στοιχειοθετηθεί μια σειρά κακουργημάτων για όλα αυτά.

Δείτε τα σκουπίδια. Επί δεκαετίες οι "κακοί" της Ευρώπης μας επιδοτούν με εκατοντάδες εκατομμύρια, και όλη η χώρα είναι εν έτει 2018 μια μεγάλη χωματέρη που πληρώνει πρόστιμα για τις καθυστερήσεις, να εκσυγχρονιστεί.

Μόνο στην Πελοπόννησο εσχάτως επαναλειτούργησαν 16 χωματερές, που είχαν κλείσει (!!!) ενώ η Ελλάδα πληρώνει καθέ μέρα 80.000 ευρώ για κάθε ενεργή χωματερή και 40.000 ευρώ για κάθε ανενεργή.

Από το 2015 μέχρι σήμερα έχουμε πληρώσει 52 εκατ. ευρώ σε πρόστιμα, χωρίς κανείς να λογοδοτεί γι αυτό. Στην Ελλάδα του σταλινικού κρατισμού, σε όλες τις θέσεις είναι κομματικοί άρα και προστατευμένοι. Κανείς δεν οδηγείτ τον... σύντροφό του ποτέ στην ελεγχόμενη όπως είπαμε Δικαιοσύνη.

Αν όλα αυτά δεν αλλάξουν με... ένα άρθρο και ένα νόμο, δεν υπάρχει καμία ελπίδα για αυτή την δύσμοιρη χώρα. Θα συνεχίσει επί μακρόν να σέρνεται. Κια η φράση "είμαστε για τα σκουπίδια" δεν ισχύει". Εδώ και 37 χρόνια δεν είμαστε "ούτε για τα σκουπίδια".

                              ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης