Ένα στα εννέα νοικοκυριά χωρίς κανέναν εργαζόμενο

Όταν ο Γ. Παπανδρέου έλεγε ότι πρέπει σε κάθε οικογένεια να υπάρχει τουλάχιστον ένας εργαζόμενος, μάλλον ήξερε ότι σήμερα, μια στις εννέα οικογένειες ζει χωρίς κανένα εισόδημα, αφού κανένα μέλος της δεν εργάζεται.

Περίπου 500.000 άτομα ζούσαν το πρώτο εξάμηνο του 2011 σε νοικοκυριά χωρίς κανένα εισόδημα, αφού όλα τα μέλη της ήταν άνεργα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Τράπεζας της Ελλάδος. Το ποσοστό ανέρχεται στο 12,9%, από 9,8% που ήταν πέρυσι.

Η ΤτΕ εκτιμά ότι η ανεργία θα προσεγγίζει φέτος το 17%, ενώ το 2012 μπορεί να υπερβεί το 18%.

Σημαντικές απώλειες έχουν υποστεί και οι αποδοχές όσων εργάζονται. Οι μέσες ακαθάριστες αποδοχές στο σύνολο της οικονομίας μειώθηκαν φέτος κατά 6,3%, μετά από πτώση 9,1% πέρυσι.

Στην ενδιάμεση έκθεση για τη νομισματική πολιτική που παρέδωσε χθες στη Βουλή ο πρόεδρος της ΤτΕ τονίζει ότι η νέα κυβέρνηση θα πρέπει να πείσει ότι αυτή τη φορά η χώρα μας θα τηρήσει κατά γράμμα τις υποχρεώσεις της.

Ο κ. Προβόπουλος δίνει έμφαση στην περιστολή των δαπανών υποστηρίζοντας ότι δεν υπάρχουν περιθώρια αύξησης της φορολογικής επιβάρυνσης επιχειρήσεων και φυσικών προσώπων.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης