Δεν μπορεί να μπει ποτέ τηλεδιοίκηση στα τρένα μας λόγω των Ρομά

Η φοβερή αλήθεια ειπώθηκε στην εξεταστική για τα Τέμπη αλλά οι πολιτικοί την αγνόησαν και προωθούν, μαζί δυστυχώς με οικογένειες θυμάτων, τερατολογίες, μυθεύματα, συνωμοσιολογίες και ψεύδη. 

Τι είπε ο πρώην πρόεδρος της ΕΡΓΟΣΕ (μέχρι το 2023) Χρήστος Βίνης; Ότι η τηλεδιοίκηση που υποτίθεται ότι θα προλάμβανε το ατύχημα δεν ήταν δυνατόν να ολοκληρωθεί διότι οι Ρομά είχαν καταστρέψει - λεηλατήσει 17 Σταθμούς και όλες τις υποδομές.

Τι είχε πει νωρίτερα ο Χρόνης Ακριτίδης πρώην πρόεδρος της ΕΡΓΟΣΕ (2019-2020). Ότι είτε υπάρχει τηλεδιοίκηση είτε όχι "πρέπει να εφαρμόζεται με ευλάβεια ο Γενικός Κανονισμός Κίνησης, κάτι που δεν έκαναν σταθμάρχης και μηχανοδηγός". 

Αλλά σήμερα ας μιλήσουμε για την τεράστια σε έκταση καταστροφή που βιώνει το ελληνικό τρένο λόγω των Ρομά. Βγαίνει στην Βουλή η υφυπουργός Αλεξοπούλου και απαντώντας σε Ερώτηση για την γραμμή Λιόσια - Κιάτο παραδέχεται ότι δεν υπάρχει τηλεδιοίκηση γιατί "συνεχώς έχουμε κλοπές, βανδαλισμούς και καταστροφές από παραβατικά άτομα (Ρομά), που εξαφανίζουν τον ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό, καλώδια, ερμάρια, θέτουν εκτός λειτουργίας συστήματα ασφαλείας ακόμη και σηματοδότες και δεν είναι δυνατόν να λειτουργήσει Κέντρο Ελέγχου".

Η κυρία Αλεξοπούλου το κάνει χειρότερο λέγοντας ότι α) Τα τρένα αντί να τρέχουν με 160 χιλμ πάνε για λόγους ασφαλείας με 120 (για να προλαβαίνουν να φρενάρουν!) και β) Θα γίνει μια προσπάθεια να αποκατασταθούν οι ζημιές μέχρι το... 2028, τότε ίσως θα εγκατασταθεί το νέο σύστημα ETCS στην γραμμή! 

Μόνο που ούτε το 2028 θα έχει αποκατασταθεί οτιδήποτε αφού οι Ρομά θα συνεχίσουν να κλέβουν και να καταστρέφουν. 

Πάμε τώρα στα Τέμπη. Οι 57 σκοτώθηκαν από τον Σταθμάρχη και τον μηχανοδηγό. Όλα τα άλλα που συζητούν κόμματα και δημοσιογράφοι είναι της ντροπής. Ποιοι μπάζωσαν, αν το τρένο μετέφερε άγνωστα υλικά και άλλα συναφή.

Η δε τηλεδιοίκηση που θα απέτρεπε το φοβερό δυστύχημα, δεν μπορούσε να τοποθετηθεί και να λειτουργήσει λόγω των κλοπών και καταστροφών των Ρομά, όπως συμβαίνει και στην γραμμή Λιοσίων - Κιάτου. ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΕΙ ΠΟΤΕ, λόγω των Ρομά.

Τι μένει από όλα τα παραπάνω; Η δράση των Ρομά που κοστίζουν δεκάδες εκατομμύρια μόνο στο τρένο, που ασχημονούν, κλέβουν, δέρνουν και δολοφονούν. Οι ίδιοι δεν μπορούν να διορθώσουν εαυτούς. Η κυβέρνηση και τα κόμματα; Το κράτος; 

                                           ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης