Δεν διαχειρίστηκαν τις νίκες τους, θα μπορέσουν τις... ήττες τους;

Στις ευρωεκλογές της 25ης Μαίου 2014, ο ΣΥΡΙΖΑ επιτυγχάνει την πρώτη του εκλογική νίκη με διαφορά 3,54% από την δεύτερη ΝΔ. Θα ακολουθήσουν άλλες τρεις νίκες μέσα στο 2015 (Ιανουάριο, Ιούλιο, Σεπτέμβριο), δηλαδή επιτυγχάνει συνολικά 4 νίκες μέσα σε 16 μόλις μήνες.

Οι 16 μήνες ήσαν ένα πολύ μικρό διάστημα για να αξιολογήσουν οι Έλληνες αν ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ είχαν την ικανότητα να κυβερνήσουν τη χώρα. Οι πολίτες ψήφιζαν πρώτον για να τιμωρήσουν το παλιό και δεύτερον γιατί μέχρι έναν βαθμό τους είχαν παρασύρει οι υποσχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ.

Η πραγματική αξιολόγηση Τσίπρα και ΣΥΡΙΖΑ από τους πολίτες, ξεκινά από τους πρώτους μήνες του 2016 όταν στις δημοσκοπήσεις περνούν και οι δύο μονίμως πια στην δεύτερη θέση. Η κοινωνία έχει καταλάβει. Και από τότε η περίοδος χάριτος προς τον ΣΥΡΙΖΑ έχει λήξει.

Η ιστορία έχει ήδη καταγράψει οριστικά, ότι αυτό το σερί των τεσσάρων εκλογικών νικών, Τσίπρας και ΣΥΡΙΖΑ το πέταξαν στον κάλαθο των αχρήστων. Χάθηκε, η δεύτερη μεγαλύτερη ευκαιρία να ανασυγκροτηθεί ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ η χώρα, να αποκτήσει κράτος, θεσμούς, παραγωγικό μοντέλο, να ενώσει την κοινωνία και να εξαφανίσει τον κομματικό κρατισμό (η πρώτη ευκαιρία ήταν τον Οκτώβριο του 1981 επί Ανδρέα Παπανδρέου).

Ο κ. Τσίπρας προσωπικά και ο ΣΥΡΙΖΑ συνολικά απεδείχθησαν εντελώς ανίκανοι να διαχειριστούν τις νίκες που τους πρόσφερε απλόχερα ο ελληνικός λαός. Αντί να εργαστούν για την κοινή προκοπή, και να οραματιστούν την Ελλάδα του 2020, πορεύτηκαν με ψέματα, νεοαυριανισμό, κρατισμό και χωρίς κανένα σχέδιο σε κάθε τομέα της χώρας. Όλα έγιναν χειρότερα.

Τώρα δείτε, γίνονται τα ανάποδα. Τσίπρας και ΣΥΡΙΖΑ, αφού απεδείχθησαν ανίκανοι να διαχειριστούν ένα σερί νικών, παριστάνουν ότι θα είναι ικανοί να διαχειριστούν ένα σερί... ηττών! Ποιος πιστεύει ότι μπορούν; 

Η πρώτη ήττα ήρθε στις ευρωεκλογές με την διαφορά - ρεκόρ του 9,35%. Η δεύτερη έχει να κάνει με την συντριβή στις αυτοδιοικητικές εκλογές όπου κυριάρχησε εμφαντικά παντού η ΝΔ. Και η τρίτη, φαίνεται να έρχεται στις 7 Ιουλίου στις βουλευτικές. 

Θα μπορέσουν να διαχειριστούν τις βαρύτατες ήττες τους; Μπορεί και ναι. Ο κ. Τσίπρας π.χ. συνεχάρη όλους τους νικητές των αυτοδιοικητικών εκλογών! Δεν υπάρχουν πια οι δυο κόσμοι, ούτε "εμείς και οι άλλοι". Υπάρχει το "όλοι μαζί"!.

Τσίπρας και ΣΥΡΙΖΑ μάλλον βάζουν στόχο την εδραίωση στην δεύτερη θέση και το κράτημα δυνάμεων. Ξέρουν ότι θα χάσουν και στις 7 Ιουλίου και προσαρμόζονται στη νέα πραγματικότητα. Οι νίκες, τους κάνουν αλλαζόνες και οι ηττες ρεαλιστές.

                                ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης