Για μακεδονικό έθνος και γλώσσα συζητά κανείς; Όχι γιατί δεν (τους) πειράζει να τα έχουν...

Είναι πράγματι φοβερό πως στην Ελλάδα μονίμως πολιτικοί και κοινωνία συζητούν εικονικές πραγματικότητες αφήνοντας εκτός συζήτησης την αλήθεια. Δεν νομίζω να υπάρχει άλλη χώρα στην Ευρώπη, στην οποία ΟΛΟΙ να πορεύονται με τα ψέματα. ΟΛΟΙ.

Δείτε την υποτιθέμενη συζήτηση για το Μακεδονικό - Σκοπιανό. Οι πολιτικοί έχουν αφοσιωθεί στο να παρουσιάζουν βίντεο από το παρελθόν με δηλώσεις πολιτικών κάθε κόμματος (κάποιοι δεν ζουν πια...), "αποκαλύπτουν έγγραφα για να θεμελιώσουν "προδοσίες", Αν τεχνικά είχαν τη δυνατότητα δεν αποκλείω να εμφάνιζαν και δηλώσεις του Κολοκοτρώνη ή του Παπαφλέσσα.

Όλος αυτός ο ορυμαγδός δήθεν αποκαλύψεων αφορά το όνομα την ώρα που η συζήτηση ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΗ. Δεν είναι το όνομα που ζητούν οι Σκοπιανοί είναι η ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΕΘΝΟΤΗΤΑ και η ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ. Οι Σκοπιανοί αναζητούν απεγνωσμένα μια συγκολητική ουσία ώστε να μην είναι σκορποχώρι με Αλβανούς, Βούλγαρους, Σλάβους, ολίγους Έλληνες, Τούρκους κ.α.

Συνεπώς η συζήτηση στην Ελλάδα είναι μόνο μία: Θα αναγνωρίσουμε ενυπόγραφα ένα Μακεδονικό Έθνος και μια Μακεδονική γλώσσα που ποτέ δεν υπήρξαν στην ιστορία και στην ουσία είναι σφετερισμός μέρους της ελληνικής ιστορίας; Κανείς δεν συζητά γι αυτό.

Ας μη δουλευόμαστε μεταξύ μας. Ένα οποιοδήποτε σύνθετο όνομα μαζί με το "Μακεδονία" ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ μακεδονικό Έθνος και γλώσσα. Θα το δεχθούμε; Δεν απαντούν γιατί κανείς δεν τους ερωτά.

Ωστόσο, μπορέι να ισχυριστεί κάποιος ότι από μια τέτοια εξέλιξη η Ελλάδα δεν κινδυνεύει. Όλος ο πλανήτης, τα ιστορικά βιβλία, τα Πανεπιστήμια μιλούν για τον Έλληνα Αλέξανδρο τον Μακεδόνα, αυτό δεν θα αλλάξει. Επιπλέον αυτή μικρή χώρα θα έρθει πολύ κοντά μας, θα γίνει ένας μικρός δορυφόρος μας.

Άλλοι μπορούν να ισχυριστούν ότι η έλλειψη παιδείας, ο φανατισμός, η ιδιοτέλεια θα καιροφυλακτούν πάντοτε με μια fake "Μακεδονία" στα σύνορά μας, συνεπώς το όνομα δεν πρέπει να δοθεί γιατί σε βάθος χρόνου ουδείς γνωρίζει πως θα εξελιχθεί αυτός ο ιστορικός σφετερισμός.

Συζητάμε για όλα αυτά; Όχι. Απλά τα κόμματα κάνουν δημοσκοπήσεις για να δουν πως θα βγουν κερδισμένα από την υπόθεση προσπαθώντας να καταγγέλλουν τους άλλους. Η δε κυβέρνηση σκέπτεται να το τραβήξει μέχρι τέλους και αν δεν μπορέσει να το ολοκληρώσει να το φορτώσει και αυτό στον επόμενο. 

Έτσι κυβερνάται η Ελλάδα εδώ και 200 χρόνια γι αυτό και είναι σταθερά ουραγός παντού και χωρίς κανονικότητα. Με ψεύδη, εικονικές συζητήσεις και πλήρη αδιαφορία για το εθνικό συμφέρον. 

Τέλος θυμίζω ότι μόνοι και πρώτοι γράψαμε ότι 'έχουν αποφασίσει να υπογ΄ραψουν και θα υπογράψουν. και σε Ελλάδα και σε Σκόπια οι ψήφοι υπάρχουν. Εκτός αν το στενό κομματικό συμφέρον (στην Ελλάδα) αλλιώς τα φέρει...

                                   ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης