Γιατί το 2018 θα συνεχιστεί ακόμη χειρότερα η κοινωνική παρακμή

Το 2018 θα είναι ένας ακόμη χρόνος βαθύτατης παρακμής στην παγκόσμια πια πραγματικότητα. Το κύριο χαρακτηριστικό της θα είναι η σταθερή πορεία προς μια ακόμη σοβαρή οικονομική κρίση αντίστοιχη ή και χειρότερη αυτής της Leemann Brothers. Παράλληλα οι αιτίες της βαθύτατης πνευματικής παρακμής που σηματοδοτούν τον 21ο αιώνα θα συνεχιστούν ακόμη πιο έντονα.

1. Η επόμενη κρίση ήδη "χτίζεται" μέσα από από νέες φούσκες που δημιουργεί το άπληστο οικονομικό μοντέλο που προωθεί σταθερά το παγκόσμιο τραπεζικό σύστημα και το οποίο πλέον ακολουθούν όλοι, δεξιοί, αριστεροί, σοσιαλιστές και όποιοι άλλοι βρίσκονται σε κυβερνήσεις

Είναι φανερό ότι κανείς δεν μπορεί πια να περιορίσει το ανεξέλεγτο τραπεζικό μοντέλο που δημιουργεί εικονικά προϊόντα, ενισχύει τον πλούτο των εχόντων και καταληστέυει τους μη έχοντες.

Ένα ενδεικτικό παράδειγμα του πως λειτουργεί πια η ληστρική κοινωνία του 21ου αιώνα είναι η ιδιωτικοποίηση της κοινωνικής περιουσίας. Αγαθά όπως το νερό, η θέρμανση (ρεύμα), η μετακίνηση, η επικοινωνία που τον 20ο αιώνα είχαμε αποφασίσει να είναι φθηνά και να χρηματοδοτούνται από άλλους φόρους ώστε να μην τα στερείται κανείς, σήμερα λειτουργούν με την λογική του κέρδους.

Δείτε λοιπόν φτωχούς Έλληνες να ζουν σε σπίτια με κομμένο ρεύμα, να μην μπορούν να μετακινηθούν στις γενέτειρες τους, να μην έχουν μονάδες στα κινητά τους...

2. Ο "Τραμπισμός", δηλαδή ανάξιοι γελωτοποιοί, θα αναλαμβάνουν τις τύχες ολόκληρων χωρών οδηγώντας τες σε αδιέξοδα, αυταρχισμό, αναταραχές και ακυβερνησία. Σε όλο και περισσότερες χώρες η Δημοκρατία θα υποχωρεί, ενώ η αγέλες των απαίδευτων και αμόρφωτων "πολιτών" θα εμφανίζονται στο προσκήνιο κυρίως μέσα από το Διαδίκτυο όπου θα ενώνουν δυνάμεις και στη συνέχεια ακόμη και με τη βία θα επιχειρούν να επιβάλλουν το δικό τους "δίκιο". 

Σήμερα στον πλανήτη Γη δεν υπάρχουν φωτισμένοι ηγέτες που να μπορούν να ανατρέψουν την διολίσθηση προς την ασημαντότητα. Στις περισσότερες χώρες του κόσμου επικίνδυνοι άνθρωποι έχουν αναλάβει την εξουσία την οποία την κρατούν με κατασταλτικούς μηχανισμούς, καταργώντας θεσμούς και κανόνες. Στις Φιλιππίνες ένας πρώην δολοφόνος ονόματι Ντουτέρτε είναι πρόεδρος... Χιλιάδες άνθρωποι έχουν δολοφονηθεί εκεί ως δήθεν έμποροι ναρκωτικών από ιδιώτες κυνηγούς κεφαλών που αμοίβονται όπως τον 18ο αιώνα στο Φαρ Ουέστ.

3. Και το 2018 θα συνεχιστεί η φοβερή σε έκταση απουσία του πνεύματος, της σκέψης, των ιδεών. Ο πνευματικός κόσμος έχει νικηθεί, δεν υπάρχει πια. Οι Τέχνες που κάποτε μάχονταν για να αλλάξουν όπου μπορούν την κοινωνία, σήμερα δεν έχουν τίποτε να πουν. Ο πνευματικός απομονωτισμός δεν έχει προηγούμενο και παραπέμπει ευθέως στον Μεσαίωνα.

Υπάρχουν χιλιάδες μικρά και μεγάλα που περιγράφουν - βεβαιώνουν ότι τα χειρότερα έρχονται. Σε αυτή την βιβλικής έκτασης παρακμή, θλιβερά δημόσια πρόσωπα θα υπόσχονται και το 2018 ανύπαρκτα θαύματα, θα προσβάλλουν την κοινή νοημοσύνη με ψεύδη και ντροπιαστικές συμπεριφορές, θα συμβάλλουν στην επέκταση της παρακμής, θα την εκπροσωπούν.

Βαδίζουμε προς τον πυρήνα της κρίσης, δεν υπάρχει τίποτε που να μπορεί να διακόψει αυτή την πορεία προς την χυδαιότητα και το τραγικό.

                         ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης