Νέες φήμες για πρόωρες εκλογές (που δεν θα γίνουν)

Σιωπηρώς αυτή τη φορά, υπάρχει ένα νέο διογκούμενο κύμα φημών για πρόωρες εκλογές στις 29 Σεπτεμβρίου. Πρωτοστατούν ακόμα και στελέχη της ΝΔ που εμφανίζονται να παίρνουν θέσεις μάχης "λίγο πριν αυτή ξεκινήσει".

Οι αναγνώστες της στήλης γνωρίζουν ότι από πέρυσι, κάθε φορά που οι πρόωρες εκλογές ήταν στο προσκήνιο, διαβεβαίωνα ότι δεν υπήρχε καμία απολύτως περίπτωση να γίνουν και παρέθετα ΤΕΣΕΕΡΙΣ αξεπέραστους κατά τη γνώμη μου λόγους. Η απειλή Ερντογάν στα σύνορα, η εξελισσόμενη πανδημία, η οικονομική κατάρρευση της αγοράς και τέλος η αξιοπιστία Μητσοτάκη που δεν επιθυμεί κομματικές σκοπιμότητες στην άσκηση της εξουσίας.

Όπως έγραφα, με δεδομένο ότι οι εκλογές θα είναι διπλές, η όλη διαδικασία θα κρατήσει κρατήσει ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ. Θα αφήναμε τη χώρα με τις παραπάνω προκλήσεις, σε μια υπηρεσιακή κυβέρνηση; 

Αργότερα, πρόσθεσα και το ότι πρόωρες εκλογές π.χ. πέρυσι τον Μάρτιο θα ήταν απώλεια χρόνου για τον κ. Μητσοτάκη. Αν τις είχε κάνει, σήμερα θα απείχε δυο χρόνια και οκτώ μήνες από τις επόμενες, ενώ τώρα απέχει δυο χρόνια και... έναν μήνα! Που είναι το κέρδος; 

Ωστόσο, τρεις από τις τέσσερις λόγους που δεν έπρεπε να γίνουν εκλογές έχουν πλέον εκλείψει. Ο Ερντογάν έχει ηρεμήσει και ζητά διάλογο, η πανδημία υποχωρεί ενώ υπάρχουν εμβόλια και η η οικονομία επιστρέφει σιγά - σιγά στην κανονικότητα. Οπότε, μήπως πράγματι πάμε σε εκλογές; Όχι επιμένω και αναφέρομαι στον τέταρτο λόγο. Αν ο κ. Μητσοτάκης προκηρύξει εκλογές τότε θα είναι ΟΛΟΙΔΙΟΣ με το παλιό που πολεμά. 

Δεν θα τις κάνει για το καλό της χώρας αλλά για το καλό του κόμματος. Θα επινοήσει υποκριτικά ένα δήθεν εθνικό θέμα για να τις αιτιολογήσει. Θα  ακυρώσει τον ίδιο του τον εαυτό και τα μηνύματα που προσπαθεί να περάσει στην ελληνική κοινωνία αλλά και στις αγορές ότι η χώρα έχει περάσει πια σε μια νέα εποχή. Επιμένω λοιπόν: Εκλογές δεν θα γίνουν.

                            ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης