Η κατανάλωση σοκολάτας μειώνει τον κίνδυνο εγκεφαλικών επεισοδίων

Ερευνητές του ινστιτούτου Καρολίνσκα της Σουηδίας ισχυρίζονται ότι όταν καταναλώνουμε αρκετή σοκολάτα αποφεύγουμε κατά πολύ τον κίνδυνο εμφάνισης εγκεφαλικών επεισοδίων.

Οι αντιοξειδωτικές ουσίες της σοκολάτας προστατεύουν από τα εγκεφαλικά μειώνοντας την υπερτασική πίεση που αποτελεί βασικό παράγοντα πρόκλησης εγκεφαλικών.

Θα πρέπει να σημειώσω ότι ο σχεδιασμός της έρευνας τα δεδομένα της οποίας μελετήσαμε δεν ήταν τέτοιος που να αποδεικνύει ότι η κατανάλωση σοκολάτας μειώνει τους κινδύνους πρόκλησης εγκεφαλικών επεισοδίων. Η σοκολάτα έχει ευεργετικές επιδράσεις στην υγεία αλλά χρειάζεται προσοχή γιατί η υπερκατανάλωση μπορεί να έχει αντίθετα αποτελέσματα. Η κατανάλωση σοκολάτας πρέπει να γίνεται λελογισμένα καθώς περιέχει πολλές θερμίδες, λίπη και ζάχαρη. Αν πρόκειται να γίνει κατανάλωση σοκολάτας είναι προτιμότερο να φάει κάποιος μαύρη σοκολάτα που περιέχει περισσότερο κακάο και λιγότερη ζάχαρη και γάλα.

Αναφέρει η Σουζάνα Λάρσον, μέλος της ερευνητικής ομάδας. Η έρευνα δημοσιεύεται στην επιθεώρηση American College of Cardiology.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης