Το Bloomperg γράφει: "Η Γερμανία έχει κουραστεί με την Ελλάδα". κάτι που ερμηνεύεται σαν ένα διαρκές αδιέξοδο αφού επί 5 ολόκληρα χρόνια και παρά την στήριξη, πέραν των εισπρακτικών μέτρων η Ελλάδα δεν εκσυγχρονίστηκε πουθενά και δεν έχει σωθεί. Μόνον αυτή δε...
Παρά την γερμανική... κούραση πάντως, δεν φαίνεται να υπάρχει κούραση στις αξιώσεις αφου οι διαπραγματεύσεις των τεχνικών κλιμακίων της Κομισιόν, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, του ESM και του IMF με την ελληνική κυβέρνηση στην Αθήνα δεν οδηγούν πουθενα.
Οι εκπρόσωποι των... "θεσμών" έχουν μείνει στο e-mail Χαρδούβελη και στα επιπρόσθετα μέτρα που τυχόν θα απαιτηθούν για την κάλυψη του δημοσιονομικού και χρηματοδοτικού κενού που θα καταγραφεί.
Οι εκπρόσωποι των δανειστών που έχουν έρθει στην Αθήνα, απαιτούν την ολοκλήρωση της αξιολόγησης του τρέχοντος προγράμματος και αρνούνται να εισέλθουν σε οποιαδήποτε άλλη συζήτηση με τους γενικούς διευθυντές του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους και του υπουργείου Οικονομικών.
Σημειωτέον ότι στις διαπραγματεύσεις λείπει ο πλέον αρμόδιος που δεν είναι άλλος από τον υπ. Οικονομικών κ. Βαρουφάκη. που κατά μία εκδοχή επικοινωνεί με όλο τον κόσμο αλλά όχι με τους υφισταμένους του.
Όπως έχει γράψει από την πρώτη στιγμή το molonoti.gr, - πριν από κάθε άλλο ΜΜΕ στη χώρα - οι δανειστές έχουν σχέδιο εξουθένωσης της Ελλάδας και μάλιστα με την βοήθεια της κυβέρνησης Τσίπρα. Συγκεκριμένα η τετράμηνη παράταση που υποτίθεται ότι κέρδισε η Ελλάδα για να παρουσιάσει κάποιο δικό της σχέδιο, είναι η θηλεία που έβαλε στον λαιμό της, αφού οι δανειστές έκοψαν κάθε χρηματοδότηση αφήνοντας την χώρα χωρίς χρήματα και απλά περιμένουν!
Σήμερα πληρώθηκε μια ακόμη δόση εκατοντάδων εκατομμυρίων στο ΔΝΤ από τα μισοάδεια ταμεία της χώρας και ενώ χειροτερεύουν όλα: Κράτος, επιχειρήσεις και οικογένειες ξεμένουν πνίγονται από την έλλειψη ρευστού.
Ο κ.Τσίπρας θα επιδιώξει επαφές με ευρωπαίους ηγέτες, της κυρίας Μέρκελ συμπεριλαμβανομένης, σε μια προσπάθεια να αποφευχθούν οι εντάσεις και να διαμορφωθεί κατάλληλο πεδίο πραγματικής διαπραγμάτευσης στη σύνοδο κορυφής της προσεχούς Πέμπτης.
Κατά μια εκδοχή ο κ.Τσίπρας θα αναλάβει ο ίδιος τη διαπραγμάτευση και θα επιμείνει στην εφαρμογή της συμφωνίας της 20ής Φεβρουαρίου. Και είναι διατεθειμένος στο πλαίσιο μιας τέτοιας διαπραγμάτευσης να κάνει υποχωρήσεις, να αποδεχθεί ιδιωτικοποιήσεις και άλλες μεταρρυθμίσεις που θεωρούνται κομβικές από την πλευρά των εταίρων και δανειστών, αν και μέχρι σήμερα δηλώνει ανυποχώρητος.