ΔΗΜΑΡ: Να πληρώνει η Εκκλησία το 50% των μισθών των ιερέων

Νεος κατήφορος για την ΔΗΜΑΡ των περίφημων... "κόκκινων γραμμών" (που καμία δεν τήρησε). Προτείνει να κοπούν οι μισθοί που καταβάλει το κράτος στους ιερείς στο μισό ώστε να πληρώνονται κανονικά οι συντάξεις των πολιτών!

Πιο συγκεκριμένα ο εκπρόσωπος Τύπου της ΔΗΜΑΡ Ανδρέας Παπαδόπουλος υποστήριξε πως η κυβέρνηση θα πρέπει να δει τα θέματα που σχετίζονται με την εκκλησιαστική περιουσία και με τα μισθολογικά των κληρικών λέγοντας ότι η εκκλησία θα μπορούσε «να πληρώνει το 50% της μισθοδοσίας των ιερέων», ενώ πρότεινε και αύξηση στη φορολόγηση της εκκλησιαστικής περιουσίας.

Οσον αφορά το πακέτο των μέτρων, ο κ. Παπαδόπουλος μιλώντας στο Βήμα Fm είπε: «Ακόμα δεν υπάρχει κάποια τελική συμφωνία. Είμαστε σε μια διαδικασία η οποία είναι σε εξέλιξη κι εκτιμώ ότι στο τέλος της άλλης εβδομάδας μπορεί αυτή να έχει ολοκληρωθεί». Ούτε λέξη για τις... κόκκινες γραμμές του Ιουλίου δηλαδή.

Επεσήμανε πάντως τη διαφωνία της ΔΗΜΑΡ σχετικά με την κατάργηση των δώρων για τους συνταξιούχους του Δημοσίου, αλλά και της περαιτέρω περικοπής στις συντάξεις των χαμηλοσυνταξιούχων.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης