Τέλος στις φοροσυλλήψεις λόγω... αποτυχίας - Η βαρβαρότητα δεν απέφερε έσοδα ενώ αφορά πλασματικά χρέη

συλληψη για χρεος

Το απαράδεκτο και βάρβαρο μέτρο των συλλήψεων οφειλετών αποσύρεται λόγω... αποτυχίας. Πρώτον ηθικά : Άνθρωποι που κατέστρεψε η κρίση και δεν είχαν κανένα δόλο ή πρόθεση να χρωστούν στο κράτος διασύρθηκαν, είχαν σωρεία ποινικών διώξεων, ορισμένοι φυλακίστηκαν κι όλας. Δεύτερον, οι συλληφθέντες εμφανίζονται να χρωστούν περί τα 15 δις. ευρώ αλλά μόνο 150 εκατ. ευρώ μπόρεσαν να εισπράξουν οι του κράτους!

Και τρίτον : Ενώ το 2013 οι συλληφθέντες "χρωστούσαν" 9 δισ. ευρώ, στο μισό του 2014 οι συλληφθέντες "χρωστούν" μόλις 450 εκατ. ευρώ. Ότι ήτσαν να συλλάβουν το συνέλαβαν δηλαδή!

Σημειωτέον ότι οι άνθρωποι συλλαμβάνονται για χρεή πλασματικά που έχουν "φουσκωθεί" με απίστευτα πρόστιμα και αέναους τόκους. Επίσης οι μηχανισμοί συλλήψεων έχουν  δυσανάλογο τεράστιο κόστος σε χρήμα και εργατοώρες.

Έτσι η κυβέρνηση ετοιμάζει αλλαγές στη νομοθεσία ώστε οι αποδεδειγμένα οικονομικά αδύναμοι φοροοφειλέτες να μη θεωρούνται ότι διαπράττουν διακριτό έγκλημα και να μη βρίσκονται αντιμέτωποι με το Αυτόφωρο.

Η κυβέρνηση έχει επισημάνει την ανάγκη ευθυγράμμισης της ελληνικής νομοθεσίας με την αντίστοιχη κοινοτική στο θέμα των ποινών για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο ειδικά δε για πολίτες που αποδεδειγμένα δεν δύνανται να πληρώσουν τους φόρους τους.

Με τον τρόπο αυτό θα αλλάξει η υφιστάμενη νομοθεσία που ισχύει από το 1990 και η οποία προβλέπει ποινικές κυρώσεις, με Αυτόφωρο και φυλακή, για όσους έχουν καθυστερήσει πάνω από δύο μήνες να πληρώσουν φορολογικές οφειλές ή δεν έχουν πληρώσει τρεις συνεχόμενες δόσεις χρεών τους στην Εφορία.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης