Σε απολογία Διώτης - Καπελέρης (οι πολιτικοί;)

Η υποκρισία περισσεύει στην Ελλάδα. Την ώρα που οι κυβερνώντες είτε ΕΚΡΥΒΑΝ την λίστα Λαγκάρντ (κατηγορείται γι αυτό ο κ. Βενιζέλος) είτε την αλλοίωναν διαγράφοντας συγγενικά τους πρόσωπα (κατηγορείται ο κ. Παπακωνσταντίνου), σύρονται για κακουργηματικές πράξεις δυο επικεφαλείς του ΣΔΟΕ που οι πολιτικοί (και πάλι...) τους διορίζουν.

Η δικαστική διαδικασία έχει ήδη κινηθεί για την ζημιά που υπέστη το Δημόσιο επειδή οι πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννης Διώτης και Ιωάννης Καπελέρης δεν διενήργησαν τους ελέγχους που όφειλαν, για μη δηλωθέντα εισοδήματα, ως προς τα πρόσωπα που απαρτίζουν τη λίστα Λαγκάρντ.

Οι ανακριτές έδωσαν το πράσινο φως για τις απολογίες των δυο πρώην στελεχών, αφού προηγουμένως πήραν στα χέρια τους εκθέσεις ελέγχου από το ΣΔΟΕ και τις κατά τόπους αρμόδιες ΔΟΥ.

Διώτης και Καπελέρης πάντως υπήρξαν εξαιρετικοί στον τομέα τους έχοντας να αντιμετωπίσουν τεράστια ζητήματα όπως πολυνομία, άνωθεν επεμβάσεις, αφόρητη γραφειοκρατία, ακόμη και εξώφθαλμες αδικίες που κατέστρεφαν πολίτες και επιχειρήσεις. Η γενική αίσθηση είναι ότι τα είχαν πάει καλά.

Οσυγκεκριμένος έλεγχος δεν αφορά τον πρώην υπουργό Γιώργο Παπακωνσταντίνου και τα συγγενικά του πρόσωπα, τα ονόματα των οποίων «αφαιρέθηκαν» από την επίμαχη λίστα. Το εν λόγω σκέλος της υπόθεσης αφορά τον Αρειο Πάγο, όπου και έχει ολοκληρωθεί η ανάκριση. Εκκρεμεί δε η πρόταση του εισαγγελέα για την παραπομπή ή μη του πρώην υπουργού στο Ειδικό Δικαστήριο.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης