Μαζικές αποφυλακίσεις σε όσους έχουν εκτίσει την μισή ποινή (έως 10 χρόνια)

Αποφυλακίζονται όσοι κρατούμενοι έχουν ποινές εως 10 έτη και έχουν εκτίσει το 1/2 αυτής, αρκεί να θεμελιώνουν κάτι τέτοιο έως το τέλος του χρόνου. Από το μέτρο αυτό εξαιρούνται φυλακισμένοι για συγκεκριμένες πράξεις (τρομοκρατία, παιδεραστία κ.α.).

Εκτός από τα μέτρα αποσυμφόρησης των φυλακών λαμβάνονται και μέτρα επιτάχυνσης απονομής της δικαιοσύνης, η δυνατότητα κράτησης του DNA υπόπτων για πολλά χρόνια, καθώς και μέτρα επιείκειας (αναστολή δίωξης κλπ.) για υπόπτους και καταδίκους που δίνουν πληροφορίες για εξάρθρωση τρομοκρατικών οργανώσεων ή αποτροπή τρομοκρατικών χτυπημάτων.

Εγκρίνονται επίσης οι φυλακές υψίστης ασφαλείας (Γ' τύπου) που θα λειτουργήσουν στον Δομοκό, (την περιφρούρηση θα αναλάβει η ΕΛ.ΑΣ με σχέδιο ασφαλείας που θα είναι απόρρητο).

Ακόμη οι καταδικασμένοι σε ισόβια για τρομοκρατία και δολοφονίες στο πλαίσιο εγκληματικής οργάνωσης δεν θα αποφυλακίζονται πριν να εκτίσουν 20 χρόνια ούτε θα παίρνουν άδεια πριν από τη συμπλήρωση 10ετίας (πραγματικής, χωρίς ευεργετικό υπολογισμό της ποινής). Για όσους έχουν ξεπεράσει τη 10ετία αποφαίνεται εντός 6μήνου ο εισαγγελέας για τη συνέχιση της κράτησής τους ή μη σε φυλακή υψίστης ασφαλείας.


Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης