Φθινόπωρο θυμίζει ο καιρός με βροχή-λάσπη

Η σκόνη που έφεραν οι άνεμοι από την Αφρική μετέτρεψε τη βροχή σε λάσπη, στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Και σήμερα οι βροχές, οι καταιγίδες και η πτώση της θερμοκρασίας σε ολόκληρη τη χώρα, δίνουν την εικόνα φθινοπώρου στον πρώτο θερινό μήνα. Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 25 βαθμούς Κελσίου, μόνο στα νησιά του Ιονίου και τη δυτική Πελοπόννησο, θα φτάσει τους 27.

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν τις πρωινές ώρες στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την κεντρική Μακεδονία και βαθμιαία στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες. Βελτίωση του καιρού από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και το πρωί στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Νεφώσεις προβλέπονται στη Θεσσαλονίκη με τοπικές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα είναι πιθανόν κατά τόπους ισχυρές τις πρωινές ώρες. Οι καιρικές συνθήκες θα σημειώσουν βελτίωση από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 15 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Πηγή: 
http://molonoti.gr/ με πληροφορίες από enet

Δείτε επίσης