Οι απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων πλέον είναι εκδικητικές - Τέλος και για τον ΟΠΑΔ

Η κυβέρνηση παραδέχθηκε ότι τα τελευταία 4 χρόνια έχουν μειωθεί οι Δημόσιοι υπάλληλοι κατά 200.000! Το ερώτημα είναι. Γιατί εξακολουθούν να θέτουν ανθρώπους σε διαθεσιμότητα; Δηλαδή γιατί συνεχίζουν να απολύουν;

Η λογική λέει ότι πολύ σωστά καταργούνται φορείς όμως οι εργαζόμενοι θα πρέπει να αξιοποιηθούν αλλού όπου ήδη υπάρχουν κενά. Όχι να εκδιώκονται. Άλλωστε κάθε χρόνο αποχωρούς (κυρίως λόγω σύνταξης) 30.000 υπάλληλοι!

Τώρα έχουμε και την ξαφνική κατάργηση του ΟΠΑΔ, με την ψήφιση του πολυνομοσχέδιου. Μιλάμε για κατάργηση του φορέα εξυπηρέτησης των Δημοσίων και Δημοτικών υπαλλήλων. Ο ΟΠΑΔ εξυπηρετούσε 1.500.000 ασφαλισμένους και ήταν έτοιμος από φέτος να εφαρμόσει σύστημα  ηλεκτρονικής πιστοποίησης του ασφαλιστικού δικαιώματος για το 90% των ασφαλισμένων, αντικαθιστώντας την απαρχαιωμένη μέθοδο της θεώρησης βιβλιαρίων, χωρίς την ταλαιπωρία των ασφαλισμένων και με την έγκριση του υπουργείου

Το αποτέλεσμα της απόφασης είναι να υποβαθμίζονται οι παρεχόμενες υπηρεσίες στους Δημόσιους και Δημοτικούς υπαλλήλους, μεταφέροντας την εξυπηρέτηση των 1.500.000 ασφαλισμένων του στις ουρές των 5.500.000 ασφαλισμένων του ΙΚΑ.
Ολοι οι υπάλληλοι τέθηκαν σε διαθεσιμότητα. Ο Σύλλογος ζητά μετά το τέλος της διαθεσιμότητας των υπαλλήλων, να παραμείνουν τα σημεία εξυπηρέτησης των Δημοσίων και Δημοτικών υπαλλήλων ώστε να μην υπάρξει υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών.
Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης