Πάλι αλλάζουν τους φόρους στα ΙΧ - Η γελοιότητα συνεχίζεται αενάως

Κράτος - οπερέτα. Αστείο. Θλιβερό ίσως να μην υοάρχει άλλο όμοιο στον πλανήτη Γη. Αφού εισέπραξαν χιλιάδες ευρώ ανά φορολογούμενο με ψευδείς εικονικούς φόρους με βάση τα κυβικά του συτοκινήτου (!), τώρα τα μειώνουν. Μέσα σε λίγους μήνες ξανααλλάζουν ότι ισχύει, στους επόμενους μήνες θα ξαναλλάξουν κ.ο.κ.. Γελοία πράγματα.

Τώρα εξετάζουν οι πολίτες να μπορούν υπό προϋποθέσεις. να πληρώνουν τέλη κυκλοφορίας για διάστημα λιγότερο των 12 μηνών και το κόστος να επιμερίζεται ανάλογα. Αυτό θα διευκολύνει πολύ κόσμο ο οποίος ενώ επιθυμεί να χρησιμοποιήσει ένα όχημα π.χ. για 2 ή 3 μήνες το καλοκαίρι δεν το κάνει και καταθέτει πινακίδες για να μην επιβαρυνθεί με το σύνολο των τελών κυκλοφορίας και τα ασφάλιστρα του αυτοκινήτου.

Επίσης, στο υπουργείο Οικονομικών σχεδιάζουν τη μείωση του κόστους των τεκμηρίων όπου σε ορισμένες περιπτώσεις είναι απαγορευτικό. Η μείωση αυτή θα οδηγήσει σε μικρότερη επιβάρυνση όσους έχουν οχήματα άνω των 2.000 κυβικών καθώς οι συγκεκριμένοι επιβαρύνονται με φόρο πολυτελείας, ενώ μπορεί να είναι... άνεργοι.

Τα νεα μέτρα δεν σημαίνουν τίποτα. Αργότερα θα πάρουν άλλα, ο παραλογισμός δεν φορολογείται στην Ελλάδα.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης