Ευτυχώς ο Κουφοντίνας είναι φυλακή

Ευτυχώς ο Κουφοντίνας είναι... φυλακή

 

Η ατομική βία δεν είναι λύση στη σύγχρονη κοινωνία. Φέρνει μόνο αίμα και μέτρα καταστολής. Δεν επιλύει τίποτε...

Τον π. αιώνα η βία υποτίθεται ότι ήταν μια λύση. Κάποιοι λίγοι, ξεκινώντας με βία, ανέτρεπαν κυβερνήσεις, τιμωρούσαν επίορκους, οργάνωναν κινήματα που έπαιρναν την εξουσία.

Ο χρόνος απέδειξε ότι αυτό που μπορούσε να "επιτύχει" η ηθική βία (ας μου επιτραπεί ο όρος) εν τέλει δεν άλλαζε τον κόσμο που συνέχιζε να γίνεται χειρότερος, ακόμα πιο άδικος, με τους εκπροσώπους της εξουσίας να ζούν στον πλούτο, εις βάρος των πολλών και φτωχών που έχαναν την ζωή τους αν και ζώντες.

Άνθρωποι όπως αυτοί των "Ερυθρών Ταξιαρχιών" στην Ιταλία και της "17 Νοέμβρη" στην Ελλάδα, πίστευαν αντιθέτως με τα παραπάνω ότι μπορούσαν να αλλάξουν τις κοινωνίες, με την ατομική βία (τρομοκρατία). Από την μία υπήρχε αυτό που (κακώς) πίστευαν ως ιδεολογία και από την άλλη η ίδια η ζωή τους ως διακύβευμα.

Δεν γνωρίζω πολλούς που να είναι έτοιμοι να θυσιάσουν την τόσο μικρή χρονικά ζωή τους για κάτι που πιστεύουν έστω και αν αυτό για τους πολλούς είναι λάθος.

Πρέπει να είναι κανείς εντελώς αφυδατωμένος πολιτικά, να μην έχει ίχνος βαθύτερης σκέψης για να πιστεύει ότι ο (κάθε) Κουφοντίνας είναι ένας "ποινικός κρατούμενος" που έχει κάνει "ποινικά εγκλήματα". Είναι μάλλον ο ίδιος που δεν "βλέπει" πως δυστυχώς είναι η πολιτική εξουσία που έχει φονεύσει 120.000 ανθρώπους στην Συρία, που πυροβολεί από τις στέγες στο Κίεβο, που δημεύει καταθέσεις ανύποπτων, που καταργεί χώρες και τις διαμελίζει...

Μακάρι να ήταν ο Κουφοντίνας ο εκπρόσωπος των δεινών. Τώρα που είναι φυλακή θα είχαμε σωθεί... Αλλά ενώ είναι στην φυλακή όλα συνεχίζονται  χειρότερα από ποτέ.