Παρακολουθούν τηλέφωνα - Διαπιστώνουν παραβατικότητα - Μετά καταγγέλουν οι ίδιοι με στοιχεία το προϊόν των υποκλοπών!

Επικίνδυνη αυθαιρεσία των διωκτικών αρχών. Τι κάνουν; Παρακολουθούν ΠΑΡΑΝΟΜΑ τηλέφωνα ανυποψίαστων πολιτών (δημοσιογράφων, πολιτικών κ.α) ή υπόπτων για παραβατικές πράξεις. Όταν διαπιστώσουν μια έκνομη ενέργεια κάνουν το εξής: Παίρνουν... οι ίδιοι τηλέφωνο ως ανώνυμοι πολίτες και καταγγέλουν με λεπτομέρειες ότι έχει καταγράψει η παράνομη παρακολούθηση.

Μετά επεμβαίνουν... Με αυτή την τακτική κανείς, πέραν των αστυνομικών, δεν γνωρίζει πώς ξεκίνησε η αστυνομική έρευνα και αν έγιναναυθαίρετες ή παράνομες ενέργειες των ενστόλων.

Σε όλες τις μεγάλες υποθέσεις όπως η σύλληψη μελών της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς» στον Βόλο, στη Νέα Φιλαδέλφεια, στην Πάρο -μετά την αιματηρή ληστεία τον περασμένο Αύγουστο -, στους αποστολείς των δεμάτων βομβών, στους δράστες επιθέσεων εναντίον αστυνομικών στου Ρέντη, σε δολοφονικές επιθέσεις αλλά και σε ένα τμήμα των ερευνών για τη Χρυσή Αυγή οι ενέργειες των αστυνομικών φαίνεται να ξεκινούν από μια κλήση που γίνεται σε αστυνομική υπηρεσία από τηλέφωνο χωρίς αναγνώριση κλήσης όπου πολίτης λέει τα ονόματα των δραστών.

Με βάση αυτό το τηλεφώνημα και την κατάθεση του αστυνομικού που ήταν αυτός που σήκωσε το τηλέφωνο, γίνεται διαδικασία άρσης απορρήτου, με επίκληση λόγων εθνικής ασφαλείας, με εισαγγελική διάταξη και με ταχύρρυθμες διαδικασίες. Και φτάνουμε στο να "δένεται" η υπόθεση με απόλυτα παράνομες μεθοδεύσεις.

Για όλα τα παραπάνω κινήθηκε ήδη η αρμόδια εισαγγελία προσπαθώντας να διαπιστώσει αν υπάρχει παραβατικότητα και σε τι έκταση.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης