Νοίκι στο σπίτι σου μέχρι να εξοφλήσεις

Ιδου τι σκέπτονται για τα "κόκκινα" στεγαστικά δάνεια : τη μεταβίβαση του ακινήτου στην τράπεζα και τη διαμονή του δανειολήπτη στην κατοικία ως ενοικιαστή για όση περίοδο χρειαστεί μέχρι την αποπληρωμή της οφειλής. Κατά τη διάρκεια της επίμαχης περιόδου, η κυριότητα του ακινήτου περιέρχεται στην τράπεζα και ο δανειολήπτης - ενοικιαστής μπορεί να την επανακτήσει με την αποπληρωμή του δανείου στο τέλος της περιόδου.

Πρόκειται για κάτι σαν την πρακτική πώλησης και επαναμίσθωσης ( lease back) που έχει χρησιμοποιηθεί και στη χώρα μας για τα εμπορικά ακίνητα. Ωστόσο ποιός θα πληρώνει τους καταστροφικούς φόρους ακινήτων;

Τα παραπάνω είναι σκέψεις ενόψει και της σταδιακής απελευθέρωσης των πλειστηριασμών στα ακίνητα, που αναμένεται να δημιουργήσει εκρηκτικό πρόβλημα στα νοικοκυριά που κάνουν σήμερα χρήση της προστασίας.

Με βάση το προστατευτικό πλαίσιο, οι τράπεζες απαγορεύεται να βγάλουν σε πλειστηριασμό την πρώτη κατοικία για οφειλές έως 300.000 ευρώ (200.000 ευρώ προσαυξημένο κατά 50% για έγγαμους) ή το σύνολο της ακίνητης περιουσίας για χρέη μέχρι του ποσού των 200.000 ευρώ.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης