Πόλεμος για τον ηλεκτρονικό τζόγο

Πόλεμος για τον ηλεκτρονικό τζόγο, μεταξύ κυβέρνησης και εταιριών έχει περάσει σε νέα φάση. "Μαύρη λίστα" ήδη διαβιβάστηκε στους παρόχους υπηρεσιών Διαδικτύου (Internet Service Providers-ISPs) προκειμένου αυτοί να απαγορεύσουν στους Ελληνες χρήστες Διαδικτύου την πρόσβαση στους ιστοτόπους τζόγου, που περιλαμβάνονται στον κατάλογο.

Ίδια «μαύρη λίστα» διαβιβάστηκε επίσης στην Τράπεζα της Ελλάδος. Ουσιαστικός στόχος είναι οι τράπεζες να διακόψουν τις πληρωμές και τις αποδόσεις κέρδους που απορρέουν από τη συμμετοχή σε τυχερά παίγνια στους ιστότοπους που περιλαμβάνονται στη μαύρη λίστα.

Τέλος, ο κατάλογος διαβιβάστηκε στις αρμόδιες εισαγγελικές και διωκτικές Αρχές, για την υποβοήθηση του έργου των δικών τους αρμοδιοτήτων, δεδομένου ότι η διεξαγωγή τυχερών παιγνιδιών χωρίς άδεια αποτελεί σοβαρό ποινικό αδίκημα.

Οι εταιρείες αναφέρουν ότι εναντιώνονται στο δίκαιο της Ε.Ε. και ότι «θα εκθέσουν τις ελληνικές Αρχές σε νομική αμφισβήτηση». «Ο πραγματικός λόγος πίσω από τον έλεγχο των αδειών και τη δημιουργία της μαύρης λίστας είναι η de facto παροχή στον ΟΠΑΠ (που αποτελεί το υφιστάμενο μονοπώλιο μη διαδικτυακών τυχερών παιγνίων)», αναφέρουν.

Για τον λόγο αυτό έχουν υποβάλει τουλάχιστον δύο καταγγελίες στις αρχές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.


Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης