Οι φούρνοι λένε το ψωμί... ψωμάκι

Και τα αρτοποία λένε - λόγω κρίσης - το ψωμί... ψωμακι. Σύμφωνα με έρευνα της Icap, ο συνολικός κύκλος εργασιών των βιοτεχνικών αρτοποιείων μειώθηκε κατά 4% περίπου το 2012 σε σχέση με το 2011, ενώ μείωση της τάξης του 3% σημειώθηκε την περίοδο 2011/10.
Αντίστοιχα, η αξία της εγχώριας αγοράς των  εργαστηρίων ζαχαροπλαστικής μειώθηκε κατά 6% περίπου την περίοδο 2012/2011 και κατά 4,6% το 2011 σε σχέση με το 2010. Η πτώση θα συνεχιστεί και το 2013.

Στον κλάδο της βιοτεχνικής αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής δραστηριοποιείται μεγάλοςαριθμός επιχειρήσεων, με αποτέλεσμα την ύπαρξη έντονου ανταγωνισμού. Η ζήτηση των προϊόντων του κλάδου επηρεάζεται από τις διατροφικές συνήθειες, το διαθέσιμο εισόδημα των καταναλωτών σε συνδυασμό με τις τιμές των προϊόντων.
Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης