Κρατούμενοι σε συνθήκες ζώων

Είναι φυλακισμένοι αλλά δεν προαυλίζονται, δεν σιτίζονται σε τραπεζαρία, δεν έχουν τουαλέτα, ενώ κοιμούνται καταγής. Εκτίουν τις ποινές τους σε... κρατητήρια αστυνομικών τμημάτων! Πρόκειται για συγκλονιστική ντροπή για μια χώρα που θέλει να λογίζεται ως πολιτισμένη.

Η κατάσταση που επικρατεί πλέον στις φυλακές χαρακτηρίζεται ως εκρηκτική, καθώς το διαθέσιμο προσωπικό αλλά και οι χώροι κράτησης δεν επαρκούν ούτε για τα στοιχειώδη.

Ο αριθμός των κρατουμένων που ξεπέρασε τις τελευταίες ημέρες τις 12.900 σε όλες τις φυλακές, ενώ 1.400 υπόδικοι και κατάδικοι που όπως είπαμε κρατούνται και εκτίουν ποινές στα αστυνομικά τμήματα αποτυπώνουν τη δραματική εικόνα των σωφρονιστικών καταστημάτων στα οποία πλέον δεν είναι δυνατόν να κρατηθεί ούτε ένας κρατούμενος παραπάνω.

Εκτός ελέγχου έχουν περιέλθει πολλές φυλακές στη χώρα όπου κρατούμενοι κοιμούνται καταγής ή στις τουαλέτες, ενώ στον Κορυδαλλό ο αριθμός των κρατουμένων έφθασε τους 2.800 αντί για 800 που είναι η χωρητικότητά της φυλακής. Τέλος έγινε γνωστό ότι στις φυλακές γισ κάθε 200 κρατούμενους αντιστοιχεί ένας... σωφρονιστικός υπάλληλος..!

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης