Τώρα μιλάνε για ανάκαμψη από το 2015! - Συνεχίζει η ύφεση να βουλιάζει την Ελλάδα - Δεν δίνουν τη δόση λόγω... ανεπάρκειας

Οδυνηρή διάψευση των κυβερνώντων που υποστήριζαν - πάλι... - ότι η ανάκαμψη στην Ελλάδα θα ξεκινήσει το δεύτερο εξάμηνο του 2013 (Στουρνάρας). Ο Σαμαράς έχει μιλήσει για ανάκαμψη "από το Φθινόπωρο", ενώ κάποιοι άλλοι μιλούν για "τους πρώτους μήνες του 2013".

Τώρα αρχίζουν να μιλούν για ανάκαμψη από το 2015 και μετά (!) και μάλιστα υπό προϋποθέσεις (προϋπολογισμοί με πλεόνασμα, τράπεζες που να χρηματοδοτούν κ.λπ.). Η αποτυχία στην πορεία της ελληνικής οικονομίας είναι πέραν κάθε πρόβλεψης αν αναλογιστεί κανείς ότι διαρκεί ήδη έξι χρόνια, μοναδική περίπτωση στα χρονικά.

Η πτώση προς τον πάτο θα συνεχιστεί λοιπόν, με νέα λουκέτα, κι άλλες απολύσεις, ενώ η ασφυξία θα φέρει ακόμα μεγαλύτερη απελπισία στους ανέργους, συνταξιούχους, μισθωτούς. Το χειρότερο: Η τρόικα θα ζητήσει νέα μέτρα ενώ θα πιέσει με καθυστέρηση των καταβολών δόσεων.

Ήδη συζητείται η καταβολή της επόμενης δόσης του δανείου στήριξης προς την Αθήνα να «παγώσει» για τρεις μήνες, εκτός και αν η Αθήνα πείσει τους δανειστές ότι βρίσκεται στη σωστή τροχιά για την επίτευξη των στόχων στις μεταρρυθμίσεις. Αυτό φέρεται να δήλωσε αξιωματούχος της Ευρωζώνης.

«Εάν δεν ολοκληρώσουμε αυτή την αξιολόγηση, δεν βλέπω εκταμίευση στην Ελλάδα για τους επόμενους τρεις μήνες»
, φέρεται να δήλωσε ευρωπαίος αξιωματούχος στο Reuters. 

O ίδιος σημείωσε ότι η χώρα δεν χρειάζεται το σύνολο της δόσης για τους επόμενους δυο μήνες, ενώ προσέθεσε ότι είναι πιθανό αν σπάσει σε υπο-δόσεις, αυτές να εξαρτώνται από την εκπλήρωση προαπαιτούμενων δράσεων.

Η αποτυχία της ελληνικής κυβέρνησης είναι - εκτός των άλλων - ότι δεν εφάρμοσε κανένα μέτρο από όσα συμφώνησε με την τρόικα εσχάτως... Τέλος δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το χρέος της χώρας μεγαλώνει συνεχώς, και ουσιαστικά είναι αδύνατον να αποπληρωθεί.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης