Ανησυχία για την αδικαιολογήτως παρατεταμένη προφυλάκιση Κ. Σακκά - Πλήττεται και η Δικαιοσύνη

Μείζον ηθικό θέμα δημιουργεί η απίστευτη παράταση της προφυλάκισης ενός νέου ανθρώπου του Κ. Σακκά. Το τεκμήριο της αθωότητας έχει γίνει θρύψαλα. Αδιανόητο είναι επίσης το γεγονός ότι η Διkαιοσύνη δεν έχει καταφέρει επί 30 μήνες - ;oso κρατά προφυλακισμένο έναν νέο - να ολκληρώσει μια δίκη. Το χειρότερο: Καταγγέλεται ένας βάναυσος και παράνομος αυταρχισμός που έχει επεκτείνει μια προφυλάκιση σε τρία χρόνια!

«Τέτοια κυνική εκτροπή από τη νομιμότητα ξεπερνά τον Σακκά και αφορά ολόκληρη την κοινωνία» αναφέρουν οι συνήγοροι και προαναγγέλλουν προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. Βεβαιώνουν δε ότι θα δικαιωθούν σίφουρα..!

Ο Κ.Σακκάς, που κατηγορείται για συμμετοχή στην οργάνωση Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς, βρίσκεται σε απεργία πείνας από την 4η Ιουνίου (25 ημέρες), καθώς εκείνη την ημέρα έληγε η νόμιμη περίοδος προφυλάκισής του. 

Το Συμβούλιο Εφετών αποφάσισε να παρατείνει κατά 6 μήνες την προφυλάκιση του Κ.Σακκά, ο οποίος έχει ήδη συμπληρώσει 30 μήνες (18 + 12) στη φυλακή. Ο Κ.Σακκάς αρνείται τη συμμετοχή του στην οργάνωση, αλλά υπερασπίζεται την αναρχική του ταυτότητα.

Η Κλειώ Παπαπαντολέων, από την Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, σημείωσε: «Με την προφυλάκιση Σακκά το δικαστικό σύστημα αποδεικνύει πως μπορεί να διολισθαίνει στον αυταρχισμό και να μένει σε αυτόν όταν σε εξαιρετικές περιπτώσεις παρίσταται ανάγκη. Η ανάγκη αυτή είναι οι ανεπάρκειες και η δομική αδυναμία του δικαστικού συστήματος να φέρει σε πέρας σε εύλογο χρόνο και αποτελεσματικά τις υποθέσεις. 

»Αυτό που ομολογούν οι δικαστές στην περίπτωση του Σακκά είναι πως σε δυόμισι χρόνια δεν κατάφεραν να δικάσουν μια υπόθεση υψίστης σημασίας για τον κρατικό μηχανισμό, μια υπόθεση τρομοκρατίας εντός και εκτός εισαγωγικών..."

Η περίπτωση Σακκά έχει εξεγείρει χιλιάδες ανθρώπους που με διάφορους τρόπους συμπαρίστανται και διαμαρτύρονται.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης