Ψηφοφορία σε iPad - iPhone, βγάζει πρώτη την... Χρυσή Αυγή!

Πρώτο κόμμα η... "Χρυσή Αυγή" σε δημοσκόπηση χρηστών iPad και iPhone! Οι περισσότεροι από τους συνολικά 2.435 χρήστες iPhone και iPad ψήφισαν Χρυσή Αυγή. Εως χθες, το κόμμα συγκέντρωνε το 28,18% των ψήφων, με τη Νέα Δημοκρατία να ακολουθεί με 21,14%, τον ΣΥΡΙΖΑ με 16,13%, τους Ανεξάρτητους Ελληνες με 6,72%, το ΠΑΣΟΚ με 4,98% και το ΚΚΕ με 3,22%.

Το «Τι θα ψήφιζες σήμερα;» διατίθεται από τον Μάιο δωρεάν από την Oblivius Apps, η οποία τη διαφημίζει ως μια «μεγάλη, ανώνυμη, σταθμισμένη δημοσκόπηση που δεν έχει παραγγελθεί από κανένα κόμμα ή μέσο ενημέρωσης».

Σύμφωνα με την εταιρεία, τα αποτελέσματα σταθμίζονται κατά εκλογική περιφέρεια, φύλο και ηλικία «ώστε το δείγμα να προσομοιάζει τα χαρακτηριστικά του εκλογικού σώματος». Οπως αναφέρεται, η κάθε συσκευή μπορεί να ψηφίσει μόνο μία φορά, ενώ οι ψήφοι των χρηστών έως 19 ετών δεν λαμβάνονται υπόψη.

Φυσικά, η δημοσκόπηση δεν έχει καμία επιστημονική βάση, αφού η εφαρμογή απευθύνεται μόνο σε χρήστες iPhone και iPad (και άρα όχι σε ηλικιωμένους ψηφοφόρους, οι οποίοι αποτελούν σημαντικό τμήμα του εκλογικού σώματος), ενώ ουδείς εμποδίζει κάποιον να ψηφίσει «για πλάκα».

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης