Γιατί αυτή η υπέρμετρη σκληρότητα απέναντι σε νέους που κατηγορούνται για την... "παιδική τρομοκρατία";

Στην Ελλάδα η λεγόμενη τρομοκρατία είναι σε... παιδικό πλαίσιο (έχουν συλληφθεί και 17χρονοι) περιορίζεται σε... γκαζάκια και δεν μπορεί να συγκριθεί με την βία και τα θύματα του οργανωμένου εγκλήματος, όπου οι νεκροί είναι ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ αθώοι άνθρωποι, (ανάμεσά τους και νέοι αστυνομικοί). Κι όμως οι ποινές στα νεα αυτά παιδιά που κινούνται από αγνή (αλλά λανθασμένη) ιδεολογία είναι αφόρητα πιο σκληρές από αυτές των κακοποιών, του κοινού εγκλήματος.. 

Ένα παράδειγμα είναι η παρατεταμένη προφυλάκιση του Κωνσταντίνου Σακκά ο οποίος κατηγορείται για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς». Ο Κ. Σακκάς παραμένει προφυλακισμένος από τον Δεκέμβριο του 2010 και μετά την απόρριψη των «αντιρρήσεών» του από το Συμβούλιο Εφετών κινδυνεύει να μείνει προφυλακισμένος ως τον Δεκέμβριο του 2013! Δηλαδή τρία ολόκληρα χρόνια χωρίς δίκη!

Επ αυτού ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ αναφέρει:

«O Kωνσταντίνος Σακκάς συνελήφθη και προφυλακίστηκε στις 4.12.2010. Το ανώτατο όριο της προφυλάκισής του (18 μήνες) συμπληρώθηκε χωρίς η δίκη του να έχει ξεκινήσει.  Δύο μήνες πριν τη συμπλήρωση του 18μηνου, του ασκήθηκε νέα ποινική δίωξη για συναφή υπόθεση και την 5.4.2012 προφυλακίστηκε εκ νέου.  Ο ανώτατος χρόνος της δεύτερης προφυλάκισής του, σύμφωνα με το άρθρο 288 Κώδικα Ποινικής Δικονομίας (12 μήνες) συμπληρώθηκε, ενώ η πρώτη του δίκη δεν έχει ολοκληρωθεί και η δεύτερη (για την οποία κρατείται) μόλις ξεκίνησε.

  

Το Συμβούλιο Εφετών Αθηνών, με το υπʼ αριθ. 978/2013 βούλευμά του, αποφάσισε την παράνομη (σύμφωνα με το άρθρο 288 ΚΠΔ) και αντισυνταγματική (σύμφωνα με το αρ. 6, παρ. 4) παράταση της προφυλάκισής του για έξι ακόμα μήνες, πέραν δηλαδή του ρητώς προβλεπόμενου στην ως άνω διάταξη 12μήνου, οπότε κινδυνεύει να μείνει 3 χρόνια προφυλακισμένος χωρίς να έχει δικαστεί. 

Ο Κωνσταντίνος Σακκάς είναι απεργός πείνας και νοσηλεύεται ήδη στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νικαίας".

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης