Νίκος Ανδρουλάκης και Χάρης Δούκας στον β' γύρο για την προεδρία στο ΠΑΣΟΚ

Ένα θρίλερ μέχρι το τέλος για την δεύτερη θέση εκτυλίχθηκε επί ώρες ανάμεσα στον Χάρη Δούκα και τον Παύλο Γερουλάνο στις εκλογές για νέο πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, φτάνοντας στα ξημερώματα της Δευτέρας για να ξεκαθαρίσει το τοπίο, με τον Νίκο Ανδρουλάκη, να είναι καθαρός νικητής στον πρώτο γύρο των εκλογών και να αναμετράται στον 20 γύρο την επόμενη Κυριακή, με τον Χάρη Δούκα.

Ενσωμάτωση στο 99,57% της Επικράτειας - 783 ψηφοι διαφορα Δούκα και Γερουλάνου
  • Νίκος Ανδρουλάκης: 29,7% (88.869)
  • Χάρης Δούκας: 21,41% (64.067)
  • Παύλος Γερουλάνος: 21,15% (63.284)
  • Άννα Διαμαντοπούλου: 19,55% (58.506)
  • Μιχάλης Κατρίνης 5,9% (17.651)
  • Νάντια Γιαννακοπούλου 2,3% (6.877)

Ανδρουλάκης: Έχουμε επτά μέρες για να γίνει η παράταξη ακόμη πιο ισχυρή
Σπουδαία μέρα για την δημοκρατική παράταξη χαρακτήρισε ο Νίκος Ανδρουλάκης τη σημερινή εκλογική διαδικασία.

Με τη δήλωσή του προσερχόμενος στη Χαριλάου Τρικούπη ευχαρίστησε τους πολίτες που προσήλθαν στις κάλπες του ΠΑΣΟΚ, τους συνυποψηφίους του για την αναμέτρηση με πολιτικό πολιτισμό και όσους τον τίμησαν και του έδωσαν την πρώτη θέση στον πρώτο γύρο.

“Επτά μέρες έμειναν. Το ΠΑΣΟΚ θα βγει πιο ενωμένο, πιο δυνατό”, είπε ο κ. Ανδρουλάκης.

Για ντέρμπι έκανε λόγο ο Χάρης Δούκας
Στη Χαριλάου Τρικούπη 18 παρακολούθησε τα αποτελέσματα ο Χάρης Δούκας, που πηγαίνει με τα πόδια στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής ανέφερε ότι είναι χαρούμενος που πέρασε στον β' γύρο.

Γερουλάνος: Οι ψηφοφόροι δεν κατευθύνονται στον β' γύρο
«Τα μέλη και οι φίλοι του ΠΑΣΟΚ μίλησαν και η απόφασή τους είναι σεβαστή. Θέλω να συγχαρώ τους Ανδρουλάκη και Δούκα και όλους τους συνυποψηφίους μου για τον εξαιρετικό αγώνα που έκανε το ΠΑΣΟΚ. θέλω να ευχαριστήσω τους 300.000 ανθρώπους που ήρθαν στην κάλπη, υπομονετικά περίμεναν και ψήφισαν. Θέλω να ευχαριστήσω και όλους εκείνους που ήρθαν να στηρίξουν τη δική μου υποψηφιότητα και τους εθελοντές», ανέφερε ο κ. Γερουλάνος.

«Αύριο ξεκινάει μια καινούρια ημέρα για το καλό του ΠΑΣΟΚ και της παράταξης», είπε, ενώ ανέφερε ότι οι ψηφοφόροι δεν κατευθύνονται στην κάλπη.

Ο ίδιος εκτίμησε ότι η διαδικασία έκανε καλό στο ΠΑΣΟΚ, που όπως είπε, ελπίζει ότι θα κερδίσει στις επόμενες εκλογές.

Κατρίνης: Το ποιος θα ηγηθεί της παράταξης θα το κρίνουν οι πολίτες ελεύθερα και ανεπηρέαστα
«Θέλω να ευχαριστήσω τους πάνω από 300.000 δημοκρατικούς πολίτες που με τη συμμετοχή τους δυναμώνουν το κίνημά μας», είπε, ευχαριστώντας και όσους τον ψήφισαν. «Συγχαίρω τους δύο συνυποψηφίους μας στον β' γύρο», είπε, λέγοντας ότι το ποιος θα ηγηθεί της παράταξης θα το κρίνουν οι πολίτες ελεύθερα και ανεπηρέαστα.

Νάντια Γιαννακοπούλου: Θα είμαι μπροστά, στην πρώτη γραμμή, αυτό που έχει σημασία είναι η ενότητα

Σήμερα είναι μια ημέρα νίκης για το ΠΑΣΟΚ, ανέφερε η Νάντια Γιαννακοπούλου, σημειώνοντας ότι «επωμιζόμαστε μια μεγάλη ευθύνη. Να μην τους απογοητεύσουμε». Αυτό που έχει σημασία είναι η ενότητά μας, ανέφερε, προσθέτοντας ότι θα είναι μπροστά, στην πρώτη γραμμή. «Σήμερα δρέπουμε τους καρπούς. Ο μεγάλος νικητής είναι το ΠΑΣΟΚ» ανέφερε.

Διαμαντοπούλου: Την επόμενη ημέρα θα είμαστε ενωμένοι

Πιστεύω βαθιά ότι την επόμενη ημέρα θα είμαστε ενωμένοι και θα εργαστούμε όλοι μαζί για το μεγάλο ΠΑΣΟΚ δήλωσε πριν από λίγο η Άννα Διαμαντοπούλου σχολιάζοντας τα αποτελέσματα των εσωτερικών εκλογών στο ΠΑΣΟΚ.

Όπως είπε η υποψήφια για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ, η οποία ήταν η πρώτη που έκανε δηλώσεις για το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου, «η σημερινή μέρα είναι ιδιαίτερα σημαντική για μια δημιουργική πορεία για το ΠΑΣΟΚ». Παράλληλα εξέφρασε τις θερμές τις ευχαριστίες σε όλους όσοι πίστεψαν στην υποψηφιότητά της και όλους όσοι, σε κάθε σημείο της Ελλάδας, αυτοοργανώθηκαν για να τη στηρίξουν.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης