Ο Ολάντ παραδέχεται ότι η ύφεση δεν αντιμετωπίζεται χωρίς ανάπτυξη

Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ ανακάλυψε την... ανάπτυξη ως μόνη διέξοδο στην ύφεση. Ο Ολάντ, αφού επεσήμανε ότι η Γαλλία εισήλθε σε περίοδο οικονομικής ύφεσης -0,2% το πρώτο τρίμηνο του 2013- τόνισε ότι η ύφεση πλήττει πολλές χώρες της ευρωζώνης, κάτι που οφείλεται πρωτίστως στις πολιτικές λιτότητας και δευτερευόντως στην έλλειψη ρευστότητας, αλλά και στην απώλεια εμπιστοσύνης προς τη ζώνη του ευρώ.

Ο Γάλλος πρόεδρος αναφέρθηκε στις σημαντικές αποφάσεις που έλαβε η ΕΕ τον τελευταίο χρόνο, και κυρίως με τις αποφάσεις που αφορούσαν την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ, αποκαταστάθηκαν τόσο η σταθερότητα όσο και η εμπιστοσύνη στην ευρωζώνη.

Σημείωσε επίσης ότι πλέον, τα επιτόκια δανεισμού έχουν μειωθεί, ακόμα και για τις πιο ευάλωτες χώρες, ότι έχει ενισχυθεί σημαντικά ο συντονισμός των οικονομικών πολιτικών και ότι η ΕΕ αρχίζει να επιδεικνύει μεγαλύτερη ευελιξία, όσον αφορά τη διόρθωση των ελλειμμάτων από τα κράτη-μέλη.

Ωστόσο, όλα αυτά, δεν αρκούν για να τονώσουν την ανάπτυξη, παραδέχθηκε ο Γάλλος Πρόεδρος και πρόσθεσε ότι θα πρέπει να ληφθούν περισσότερα μέτρα και να εφαρμοστεί το Σύμφωνο για την Ανάπτυξη , το οποίο επικυρώθηκε από την Σύνοδο Κορυφής τον Ιούνιο του 2012.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης