Φέργκιουσον: Φεύγω τώρα σαν πρωταθλητής

Ένας μύθος αποχωρεί. Ο πολυνίκης Άλεξ Φέργκιουσον, ετών 72, αποσύρεται από την θέση του προπονητή της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, μετά από δεκάδες τίτλους και 27 χρόνια στον πάγκο της! Λέγει ο ίδιος μεταξύ άλλων:

"Η απόφαση να αποσυρθώ ήταν κάτι που σκέφτηκα πολύ και σοβαρά. Είναι η σωστή στιγμή. Ηταν σημαντικό για εμένα να αφήσω την ομάδα στην καλύτερη δυνατή κατάσταση και πιστεύω ότι το έκανα. Η ποιότητα αυτής της πρωταθλήτριας ομάδας και η ηλικιακή ισορροπία που υπάρχει, θα εγγυηθούν για τη συνέχεια των επιτυχιών, ενώ η δομή των ακαδημιών δείχνει ότι το μέλλον του συλλόγου θα είναι λαμπρό.

Οι προπονητικές εγκαταστάσεις μας είναι ανάμεσα στις καλύτερες στον κόσμο, το ίδιο και το γήπεδο μας, το "Ολντ Τράφορντ". Προχωρώντας, είμαι ενθουσιασμένος που θα αναλάβω διοικητικό ρόλο στην ομάδα. Με αυτές τις δραστηριότητες αλλά και με τα άλλα μου ενδιαφέροντα αναμένω με ενδιαφέρον το μέλλον.

Πρέπει να κάνω ειδική μνεία στην οικογένεια μου. Η αγάπη και η υποστήριξη τους ήταν καθοριστική. Η γυναίκα μου, Κάθι, ήταν το καθοριστικό πρόσωπο σε ολόκληρη την καριέρα μου. Ήταν ένας βράχος υποστήριξης και σταθερότητας.

Οσο για τους παίκτες και το τεχνικό μου επιτελείο, τόσο το τωρινό όσο και του παρελθόντος, θα ήθελα να τους ευχαριστήσω όλους, για το εξωπραγματικό επίπεδο επαγγελματισμού και αφοσίωσης που βοήθησαν να φτάσουμε σε τόσους θριάμβους. Χωρίς τη συνεισφορά τους η ιστορία αυτής της σπουδαίας ομάδας δεν θα ήταν τόσο πλούσια..."

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης