Με ρυθμό χελώνας αποχωρούν οι επίορκοι δημόσιοι υπάλληλοι από το Δημόσιο

πολυνομοσχεδιο, επιορκοι, απολυσεις,

To χάος των πειθαρχικών συμβουλίων και τις δραματικές καθυστερήσεις που υπάρχουν για την εκδίκαση υποθέσεων επίορκων δημοσίων υπαλλήλων, αποκαλύπτει έγγραφο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Τα στοιχεία διαβιβάστηκαν στη Βουλή από τον Αντ. Μανιτάκη, με αφορμή σχετική ερώτηση του βουλευτή της ΔΗΜ.ΑΡ Θωμά Ψύρρα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, τις 1.530 φθάνουν οι διώξεις υπαλλήλων στα πρωτοβάθμια πειθαρχικά συμβούλια για όλες τις περιπτώσεις παραπτωμάτων που προβλέπει ο νόμος 528/2007. Την ίδια στιγμή, οι υποθέσεις που εκκρεμούν στο Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο είναι 577, εκ των οποίων οι 433 αφορούν σε υπαλλήλους υπουργείων, ΝΠΔΔ και ΟΤΑ β΄ βαθμού και οι 144 αφορούν σε υπαλλήλους των ΟΤΑ α΄ βαθμού.

Έχουν ήδη εξεταστεί 250 υποθέσεις και έχει επιβληθεί το μέτρο της οριστικής παύσης μόλις σε 91 περιπτώσεις, ενώ, συγκροτήθηκε και το τρίτο τμήμα του δευτεροβάθμιου πειθαρχικού συμβουλίου που αφορούσε τους δήμους και τις περιφέρειες, το οποίο εκδικάζει 149 εκκρεμείς υποθέσεις υπαλλήλων ΟΤΑ.

Σύμφωνα με το έγγραφο που διαβιβάστηκε στη Βουλή, συγκροτήθηκε και συστάθηκε το τρίτο τμήμα του δευτεροβάθμιου πειθαρχικού συμβουλίου που αφορούσε τους δήμους και τις περιφέρειες, το οποίο εκδικάζει 149 εκκρεμείς υποθέσεις υπαλλήλων ΟΤΑ.

Το έγγραφο διαβιβάστηκε από τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης μετά από ερώτηση του βουλευτή της ΔΗΜΑΡ Θωμά Ψύρρα ο οποίος καλούσε τον υπουργό να ενημερώσει τη Βουλή που οφείλεται η καθυστέρηση συγκρότησης των νέων πειθαρχικών συμβουλίων και πόσες είναι οι πειθαρχικές υποθέσεις που εκκρεμούν.


Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης