Όταν το κράτος αδικεί το... πληρώνει

Όταν το κράτος αδικεί το... πληρώνει

Επί ΣΥΡΙΖΑ όποιος συνταξιούχος εργαζόταν του παρακρατούσαν το 60% της σύνταξής του, παρά το γεγονός ότι είχε πληρώσει επί 40χρόνια εισφορές και τα εδικαιούτο.

ΤΟΝ ΕΚΛΕΒΑΝ διότι δεν ήξεραν να κυβερνήσουν και τους αρκούσε η ευτελής δικαιολογία ότι οι συνταξιούχοι δεν πρέπει να εργάζονται ακόμα και αν το θέλουν διότι παίρνουν θέσεις των νέων.

Στην Αριστερά αισθάνονται μια χαρά με τα λόγια όχι με τα έργα.

Ήρθε η ΝΔ και η παρακράτηση του 60% έγινε 30%, δηλαδή απλώς... τους έκλεβε λιγότερο. και μετά ήρθε ο Γεωργιάδης ο οποίος έχει εξελιχθεί σε έναν σημαντικό ρεαλιστή υπουργό.

Με δικό του νόμο πλέον αποδίδεται ΟΛΗ η σύνταξη και υπάρχει μόνο μια παρακράτηση 10% στον μισθό του εργαζόμενου συνταξιούχου. Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό.

Πλέον 185.000 συνταξιούχοι δηλώνουν ότι εργάζονται (από 30.000!) ενώ ο ΕΦΚΑ έχει 250 εκατ. ευρώ το χρόνο έξτρα στα ταμεία του.

Ποιο είναι το ηθικό δίδαγμα εδώ; Όταν το κράτος αδικεί, οι πολίτες θα βρουν τρόπο να ΑΜΥΝΘΟΥΝ. Δεν μπορεί να τους κλέβει και να απαιτεί από αυτούς φορολογική συνέπεια. Όταν όμως νομοθετεί δίκαια, τότε το κράτος θα εισπράξει, οι πολίτες θα ανταποκριθούν. 

Τα γράφω αυτά για να σας περιγράψω δυο περιπτώσεις χοντρών αδικιών από το κράτος.

Η ΠΡΩΤΗ: Ο πρωθυπουργός ανήγγειλε αναδρομικό βαρύ φόρο στις εταιρείες ενέργειας. Σε ποια πολιτισμένη χώρα αλλάζει η φορολογική συνεννόηση με την αγορά, ΕΚ ΤΩΝ ΥΣΤΕΡΩΝ; Τα περσινά κέρδη μιας εταιρείας έχουν υπολογιστεί για την ανάπτυξή της, με νέες θέσεις εργασίας, επεκτάσεις σε άλλους τομείς, αυξήσεις μισθών και πολλά άλλα που όμως με τέτοια κρατική κλοπή, ΟΛΑ ΣΤΑΜΑΤΟΥΝ. Επιπλέον στο μέλλον οι θιγόμενες εταιρείες θα πάρουν μέτρα και θα δείχνουν οριακά κέρδη. Και ακόμη υπάρχει μήνυμα προς τους επενδυτές: Στην Ελλάδα μπορεί ξαφνικά να σε φορολογήσουν για... πέρυσι.

Η ΔΕΥΤΕΡΗ: Χωρίς καμία απολύτως ενημέρωση δέσμευσαν όλους τους λογαριασμούς του Αντώνη Ρέμου. Σε ποια πολιτισμένη χώρα γίνεται κάτι τέτοιο χωρίς να έχει κληθεί ο ελεγχόμενος για εξηγήσεις; Ο Ρέμος σε κάθε συναυλία του πληρώνει 100 εργαζόμενους και θα ζητήσει να πληρώνονται και να του κατάσχουν τα κέρδη του ώστε να μην τους στείλει στην ανεργία.

Και στις δυο περιπτώσεις έχουμε ένα αποτυχημένο κράτος που δεν σέβεται ούτε το επιχειρείν ούτε τον άνθρωπο. Και που κινείται όπως ο ΣΥΡΙΖΑ με το 60% των συνταξιούχων: Κλέβοντας. Ποτέ δεν θα γίνουμε μια κανονικά ευρωπαϊκή χώρα.