Πως εξηγείται η επιθετικότητα Ερντογάν σε Μητσοτάκη - Ελλάδα

Η συνεχής επιθετικότητα Ερντογάν κατά της Ελλάδας έχει εξήγηση και δεν είναι μόνο η ανάγκη του να εξάπτει τον εθνικισμό των ψηφοφόρων του ενόψει των εκλογών του 2023.

Η συνεχής επιθετικότητα Ερντογάν οφείλεται στη νέα εθνική πολιτική της χώρας μας. Προ Μητσοτάκη, η Ελλάδα στην περιοχή της ΝΑ Μεσογείου ήταν μια μικρή εσωστρεφής χώρα με ασήμαντη εξωτερική πολιτική που δεν ενοχλούσε πουθενά την Τουρκία. Η Ελλάδα στην αξιολόγηση των Τούρκων κυβερνώντων ήταν μια μικρή χώρα της περιοχής χωρίς ειδικό βάρος.

Έρχεται η κυβέρνηση Μητσοτάκη και αλλάζει πλήρως την εθνική πολιτική της χώρας. Εκμεταλλεύεται όλα τα λάθη Ερντογάν και ανοίγει διαύλους επικοινωνίας όπου η Τουρκία άνοιγε μέτωπα.

Η Ελλάδα βγήκε στην... αγορά και άρχισε να κλείνει συμφωνίες με το Ισραήλ τον Αραβικό κόσμο, τις ΗΠΑ, την Γαλλία κ.α. Έφτασε ακόμη και στη Λιβύη. 

Για παράδειγμα, οι ΗΠΑ μέσω Αλεξανδρούπολης υποκατέστησαν τον Βόσπορο και μέσω Σούδας κάθε άλλη Β¨αση στην περιοχή. Η Ελλάδα παίρνει σιγά - σιγά την θέση της Τουρκίας στον δυτικό κόσμο.

Παράλληλα μέρος της εθνικής πολιτικής Μητσοτάκη είναι ο ευρύς σύγχρονος εξοπλισμός της χώρας. Την ώρα που η Τουρκία έχει αποκλειστεί από παντού για αγορές αεροπλ;aνων η Ελλάδα παίρνει Ραφάλ και F-35. Για πρώτη φορά είναι εξοπλιστικά πιο δυνατή από την Τουρκία.

Πώς απαντά ο Ερντογάν σε όλα αυτά που αποδυναμώνουν διαρκώς τον ρόλο της Τουρκίας στην περιοχή; Επιτίθεται προσωπικά στον Μητσοτάκη, και με ένα κρεσέντο απειλών ακόμα και για εισβολή στην Ελλάδα, προσπαθεί να περάσει το μήνυμα ότι είναι ο Έλληνας πρωθυπουργός που ευθύνεται για αυτή την ένταση. 

Η διπλωματική και στρατιωτική ενίσχυση της Ελλάδας τον έχει αιφνιδιάσει και την αντιμετωπίζει με τον τρόμο των λέξεων.

                                          ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης