Ο Μακρόν καλεί σε συνάντηση αύριο τους ηγέτες των κυριότερων ευρωπαϊκών χωρών για την ασφάλεια της Ευρώπης

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν συγκαλεί αύριο, Δευτέρα, στο Παρίσι «τις κυριότερες ευρωπαϊκές χώρες» για συζητήσεις σχετικά με "την ευρωπαϊκή ασφάλεια", επιβεβαίωσε σήμερα ο επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας Ζαν-Νοέλ Μπαρό.

«Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας θα υποδεχθεί τις κυριότερες ευρωπαϊκές χώρες αύριο για συζητήσεις σχετικά με την ευρωπαϊκή ασφάλεια», δήλωσε ο Μπαρό στον ραδιοφωνικό σταθμό France Inter, χωρίς να διευκρινίζει ποιες χώρες θα συμμετάσχουν σε αυτήν τη «συνάντηση εργασίας».

Σύμφωνα με το Ρόιτερς, πέντε Ευρωπαίοι διπλωμάτες δήλωσαν πως η συνάντηση θα περιλαμβάνει τη Γαλλία, τη Βρετανία, τη Γερμανία, την Πολωνία, την Ιταλία, την Ισπανία και τη Δανία, η οποία θα εκπροσωπήσει τις Βαλτικές και τις σκανδιναβικές χώρες.

Ο ειδικός απεσταλμένος για την Ουκρανία του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ο Κιθ Κέλογκ, προκάλεσε σοκ χθες λέγοντας πως η Ευρώπη δεν θα έχει μια θέση στο τραπέζι των συνομιλιών ώστε να τελειώσει ο πόλεμος Ρωσίας-Ουκρανίας.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης