Η Ελλάδα χάνει το φως και την λάμψη της...

Το σκοτεινό και απάνθρωπο πρόσωπο της Ελλάδας, που οφείλεται στην μακρόχρονη κατάρρευση της Παιδείας και την επικράτηση της παρακμής, περιγράφουν μεγάλα ΜΜΕ με αφορμή το περιστατικό στην Μανωλάδα.

Οι New York Times αναφέρονται γράφουν πως οι εργάτες που ζητούσαν τα δεδουλευμένα τους πυροβολήθηκαν από τους επιστάτες. Οι μετανάστες που εργάζονται στα χωράφια, γράφει η εφημερίδα, ζουν συχνά σε βρώμικα, ετοιμόρροπα παραπήγματα.

«Δεν είναι η πρώτη φορά που καταγράφεται βίαιο επεισόδιο σε βάρος μεταναστών στη Μανωλάδα» γράφουν οι NYT, περιγράφοντας το περιστατικό με το σύρσιμο ενός Αιγύπτιου με αυτοκίνητο. Στο τέλος, η εφημερίδα σημειώνει ότι υπάρχει έκκληση για μποϊκοτάζ στις φράουλες από την περιοχή.

Ανάλογη είναι και η αναφορά του Spiegel, το οποίο γράφει πως «οι μετανάστες ζήτησαν τους μισθούς τους και τους πυροβόλησαν». Στην περιοχή, γράφει το γερμανικό περιοδικό, «εργάζονται εκατοντάδες μετανάστες για μισθούς πείνας, μένοντας σε παραπήγματα ή πλαστικές σκηνές με θερμοκρασίες που φτάνουν τους 40 βαθμούς».

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης