Σύνδεση αστραπή στο Internet επιτρέπει το «κατέβασμα» 150 ταινιών υψηλής ευκρίνειας σε ένα δευτερόλεπτο

Μπορεί οι Έλληνες χρήστες του Διαδικτύου να υποφέρουν ακόμη και στα μεγάλα αστικά κέντρα από τις εξαιρετικά χαμηλές ταχύτητες των συνδέσεων στο Διαδίκτυο αλλά στις περισσότερες χώρες της Δύσης και του αναπτυγμένου κόσμου γενικότερα οι χρήστες του Internet απολαμβάνουν συνδέσεις υψηλών ταχυτήτων.

Νέος πρωταθλητής ταχύτητας στις συνδέσεις του Internet είναι η Κίνα η οποία έχει ξεκινήσει την δημιουργία ενός νέου δικτύου οπτικών ινών συνολικής έκτασης τριών χιλιάδων χλμ. ώστε να καλύψει όλη την χώρα. Το δίκτυο αυτό προσφέρει ταχύτητα 1,2 terabytes/δευτ. κάτι που σημαίνει ότι μπορεί κάποιος να κατεβάζει σε χρόνο dt ένα κολοσσιαίο όγκο δεδομένων.

Για να γίνουν πιο κατανοητές οι δυνατότητες που προσφέρει το νέο δίκτυο οι δημιουργοί του αναφέρουν ότι θα μπορεί κάποιος να κατεβάζει 150 ταινίες υψηλής ευκρίνειας (HD) σε ένα δευτερόλεπτο! Το νέο κινεζικό δίκτυο είναι τρεις φορές ταχύτερο από το ταχύτερο δίκτυο παροχής Internet των ΗΠΑ και δέκα φορές ταχύτερο από αυτά άλλων προηγμένων χωρών.

Η βιομηχανία τηλεπικοινωνιών εκτιμούσε ότι τα δίκτυα που θα προσφέρουν ταχύτητες ενός terabyte/δευτ. θα έκαναν την εμφάνιση τους το 2025 αλλά η Κίνα κατάφερε να εγκαταστήσει ένα τέτοιο δίκτυο δύο χρόνια νωρίτερα. Το δίκτυο αποτελεί προϊόν συνεργασίας του Πανεπιστημίου Tsinghuaπου αποτελεί ένα από τα κορυφαία ακαδημαϊκά ιδρύματα της Κίνας, της China Mobile, της Huawei και του Δικτύου Παιδείας και Έρευνας της Κίνας (CERNET).

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης