Έλον Μασκ: Η Tesla θα έκλεινε αν τα αυτοκίνητά της χρησιμοποιούνταν για κατασκοπεία

Ο Έλον Μασκ, επικεφαλής της Tesla, δήλωσε το Σάββατο πως η εταιρεία του θα έκλεινε εάν τα αυτοκίνητά της χρησιμοποιούνταν για κατασκοπεία, στα πρώτα του σχόλια σχετικά με την πληροφορία πως οι κινεζικές ένοπλες δυνάμεις είχαν απαγορεύσει τα Tesla στις εγκαταστάσεις τους.

«Υπάρχει πολύ ισχυρό κίνητρο για εμάς να είμαστε πολύ εχέμυθοι/ εμπιστευτικοί με οποιεσδήποτε πληροφορίες» είπε, σύμφωνα με το Reuters, σε κινεζικό φόρουμ κατά τη διάρκεια μιας virtual συζήτησης. «Εάν η Tesla χρησιμοποιούσε αυτοκίνητα για κατασκοπεία στην Κίνα ή αλλού, θα κλείναμε».

Πηγές ανέφεραν στο Reuters την Παρασκευή πως οι κινεζικές ένοπλες δυνάμεις έχουν απαγορεύσει την είσοδο αυτοκινήτων της εταιρείας στις εγκαταστάσεις τους, επικαλούμενες προβληματισμούς ασφαλείας σχετικά με κάμερες που είναι εγκατεστημένες σε αυτά.

Οι περιορισμοί αυτοί έγιναν γνωστοί καθώς κορυφαίοι Κινέζοι και Αμερικανοί διπλωμάτες είχαν μια συνάντηση που χαρακτηρίστηκε από υψηλούς τόνους στην Αλάσκα- την πρώτη τέτοιου είδους από τότε που ανέλαβε καθήκοντα ο νέος Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν.

Ο Μασκ ζήτησε να υπάρξει περισσότερη αμοιβαία εμπιστοσύνη μεταξύ των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου σε σχόλιά του στο China Development Forum.

Στην Κίνα, τη μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτου στον πλανήτη και βασική «αρένα» για τον χώρο των ηλεκτροκίνητων οχημάτων, η Tesla πούλησε 147.445 αυτοκίνητα πέρυσι- 30% του συνόλου της παγκοσμίως. Ωστόσο πλέον ο ανταγωνισμός εντείνεται.

Ο Μασκ έχει προβεί σε αρκετές εμφανίσεις στην Κίνα, όπου η Tesla πουλά, μα και κατασκευάζει ηλεκτρικά οχήματα. Το 2019 είχε συζητήσει για τον Άρη και την τεχνητή νοημοσύνη με τον Τζακ Μα, ιδρυτή του κινεζικού κολοσσού του e-commerce, Alibaba.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης