Πέθανε ο συγγραφέας του «Πρωτάρη» Τσαρλς Γουέμπ

Ο Τσαρλς Γουέμπ -συγγραφέας του μυθιστορήματος «The Graduate» (Ο Πρωτάρης),  στο οποίο  βασίστηκε η βραβευμένη με Όσκαρ ομότιτλη ταινία του 1967, με πρωταγωνιστή τον Ντάστιν Χόφμαν-, πέθανε σε ηλικία 81 ετών, λόγω ασθένειας του αίματος.

Ο  Γουέμπ, που πέθανε στις 16 Ιουνίου στο Ίστμπουρν της Αγγλίας, είχε δηλώσει ότι το εμβληματικό βιβλίο και η ταινία βασίστηκαν σε πραγματικές εμπειρίες από το Λος Άντζελες όπου μεγάλωσε, αν και είχε, επίσης, ισχυριστεί ότι δεν ήταν αυτοβιογραφικά.

Ο εκκεντρικός συγγραφέας, παρά την επιτυχία του βιβλίου του, κέρδισε μόνο 20.000 δολάρια από τα δικαιώματα της ταινίας και επέλεξε να ζήσει μια ζωή που δεν ήταν γεμάτη με τη λάμψη και τη γοητεία του Χόλυγουντ.

«Εκατομμύρια και εκατομμύρια κερδήθηκαν από το "The Graduate"–οι άνθρωποι το λατρεύουν,  και εδώ ψάχνω για καμία λίρα για να αγοράσω το σάντουιτς μου» είπε κάποτε ο Γουέμπ στο BBC.


 
 

Ο συγγραφέας και η σύζυγός του Ιβ, η οποία πέθανε πέρυσι, έζησαν μια παράξενη ζωή. Πέρασαν μεγάλο μέρος του χρόνου τους ταξιδεύοντας και διδάσκοντας τα τρία παιδιά τους, τα οποία εκπαιδεύονταν κατ΄οίκον.

Ήταν υπεύθυνοι μιας κατασκήνωσης γυμνιστών στο Νιου Τζέρσεϋ και σε μια επίδειξη αλληλεγγύης ενάντια στους νόμους περί γάμου στις ΗΠΑ, χώρισαν, αλλά παρέμειναν μαζί.


 
 

Το 2007, ο Γουέμπ κυκλοφόρησε μια συνέχεια του «The Graduate» με τίτλο «Home Schooled». Αν και γράφτηκε για οικονομικούς λόγους, ο Γουέμπ ήταν πάντα χαρούμενος που δεν έζησε μια υλιστική ζωή.

«Η γυναίκα μου και εγώ κάναμε πολλά πράγματα που δεν θα είχαμε κάνει εάν ήμασταν πλούσιοι… Θα μετρούσα τα χρήματά μου, αντί να μορφώσω τα παιδιά μου» είπε σε συνέντευξή του, το 2006, στο AP.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης