Μέγαρο Μουσικής: Σανάδες και Word of Mouth στις 3 Μαρτίου

Σανάδες και Word of mouth

Το Σάββατο 3 Μαρτίου, στις 9 το βράδυ στην Αίθουσα Banquet, δυο νέα ελληνικά σχήματα σε μια παράσταση a capella.

Το πρόγραμμα της συναυλίας που θα παρουσιάσουν στο Μέγαρο, το πολυφωνικό γυναικείο γκρουπ «Σανάδες» και το human beatbox ντουέτο «Word of Mouth", είναι αντιπροσωπευτικό της τρίχρονης συνεργασίας τους, με ανανεωμένο ρεπερτόριο και μπόλικο χιούμορ, με πειραματισμούς δικών τους συνθέσεων και διασκευές τραγουδιών απ' όλο τον κόσμο: ελληνικών και ξένων, παραδοσιακών και σύγχρονων, κλασικών και ροκ, από Τσιτσάνη μέχρι Σακίρα κι από Κουρτ Βάιλ και Κοέν μέχρι Rage Against Τhe Machine και Φοίβο Δεληβοριά.

Οι Word of Mouth είναι οι πιο γνωστοί εκπρόσωποι του human beatbox στην Ελλάδα, δηλαδή της τέχνης αναπαραγωγής ρυθμών και μελωδιών με τη χρήση μόνο του ανθρώπινου στόματος. Έχουν δημιουργήσει την πρώτη Beatbox Academy στην Ελλάδα στην οποία διδάσκουν τα μυστικά και την τεχνική του beatbox. Η πρώτη τους δισκογραφική δουλειά αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στο 2012.

Το φωνητικό συγκρότημα Σανάδες δημιουργήθηκε τον Οκτώβριο του 2007 στην Αθήνα και σήμερα αποτελείται από τέσσερις τραγουδίστριες (Μάτα Κούρτη, Μαρία Κώττη, Σοφία Σαρρή, Μαριαστέλλα Τζανουδάκη) με διαφορετικές μουσικές καταβολές. Μέσα από τα μονοπάτια των πολυφωνικών παραδόσεων, οι τέσσερις τραγουδίστριες, πειραματίζονται με δικές τους συνθέσεις και διασκευάζουν από Απόστολο Καλδάρα μέχρι Dr. John.

Η παράσταση - σε σκηνοθετική επιμέλεια της Κέλλυς Καραχάλιου - εντάσσεται στην Ενότητα «Νέες τάσεις-Νέοι δημιουργοί» της Σειράς Γέφυρες που διευθύνει ο Δημήτρης Μαραγκόπουλος.

Πηγή: 
http://molonoti.gr/ με πληροφορίες από Καθημερινή

Δείτε επίσης