Κυκλοφορεί το τρίτο τεύχος του περιοδικού Αίτιον με 53 σημαντικές υπογραφές και έργα του Ρήνα

Είναι ήδη στα περίπτερα το τρίτο κατά σειράν Αίτιον, ένα ξεχωριστό περιοδικό Πολιτισμού, Ιδεών και Επικοινωνίας για τις Τέχνες, την Επιστήμη, την Δημιουργία. Όπως εξηγεί η Τούλα Μπαρνασά στο εισαγωγικό της σημείωμα, η έκδοση του περιοδικού Αίτιον ( που εκφράζει ένα συνολικότερο πολιτισμικό Κίνημα που εξαπλώνεται σε όλη την Ελλάδα) είναι μια απάντηση στα αδιέξοδα και την απόγνωση των καιρών, ένα όπλο ευθύνης απέναντι στην ανηθικότητα που συνιστά η αδιαφορία σε ότι συμβαίνει.

Η σημερινή έκδοση του ΑΙΤΙΟΝ εικονογραφείται από έργα του Βαγγέλη Ρήνα (εξαιρετικό το εξώφυλλο της έκδοσης). Ο ίδιος ο Βαγγέλης Ρήνας μιλώντας στον Ζαχαρία Σώκο θα πει: " Έχω αδυναμία να εκφραστώ με τα λόγια... Με τη ζωγραφική μπόρεσα να μιλήσω". Ο καλλιτέχνης με μια "βουτιά" στην προσωπική του δημιουργία μιλά για όλα όσα του δίνουν τη δύναμη να εκφράζεται.

Το κάθε περιοδικό ΑΙΤΙΟΝ είναι στην ουσία μια συλλεκτική έκδοση αφού κάθε φορά εικονογραφείται από φημισμένους ζωγράφους. Είναι χαρακτηριστικό ότι τα δυο πρώτα τεύχη τα "υπέγραψαν" οι Σόρογκας και Φασιανός.

 Άλλοι 52 δημιουργοί δημοσιεύουν συναρπαστικά κείμενά τους στο ΑΙΤΙΟΝ το οποίο υπάρχει και στα βιβλιοπωλεία. Ποίηση, Αρχιτεκτονική, Επιστήμη, Θέατρο, Κινηματογράφος, Φιλοσοφία, Γλυπτική, Πολιτική, Σκέψεις, συνυπάρχουν στις σελίδες του.

Μαζί με το ΑΙΤΙΟΝ κυκλοφορεί κάθε φορά μια ξεχωριστή έκδοση, της σειράς "Βιβλιοθήκη Ιδεών" που αυτή τη φορά έχει  ένα αφιέρωμα στους Έλληνες αρχιτέκτονες του 21ου αιώνα σε επιμέλεια Τάση Παπαϊωάννου, καθηγητού του Μετσοβείου Πολυτεχνείου.

Το ΑΙΤΙΟΝ ΚΙΝΗΜΑ πέραν του περιοδικού έχει web tv, χώρους για την παρουσίαση εκδηλώσεων (ανοίγονται σε όλες τις μεγάλες πόλεις σε όλη την Ελλάδα), ενώ σύντομα ξεκινά η έκδοση βιβλίων από τις εκδόσεις ΑΙΤΙΟΝ.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης