Γιατί ο Τζέιμς Κάμερον προκάλεσε την οργή ακτιβιστών για τα δικαιώματα των ζώων

Ο Τζέιμς Κάμερον, του οποίου η δεύτερη ταινία «Avatar» μόλις κυκλοφόρησε στους κινηματογράφους 13 χρόνια μετά το πρώτο φιλμ, προκάλεσε την οργή ακτιβιστών για τα δικαιώματα των ζώων. 

Ο σκηνοθέτης προώθησε το «Avatar: The Way of Water» με ένα σόου δελφινιών στην Ιαπωνία, το οποίο έχει προκαλέσει την αγανάκτηση πολλών μελών φιλοζωικών οργανώσεων. 

Ο Κάμερον παρουσίασε και παρακολούθησε το θέαμα μαζί με μερικούς από τους πρωταγωνιστές της ταινίας, Σαμ Γουόρθινγκτον, Ζόε Σαλντάνα και Σιγκούρνι Γουίβερ στην Ιαπωνία.

Τα δελφίνια έκαναν μια σειρά από φιγούρες έχοντας πλάι τους επαγγελματίες εκπαιδευτές, την ώρα που ο Κάμερον τα επαινούσε συνεχώς για την «ευφυΐα και την κοινωνικότητά τους». Ο σκηνοθέτης στη συνέχεια αστειεύτηκε: «Είμαι βέβαιος ότι όλοι ζήτησαν την άδειά τους για να συμμετάσχουν στο σόου».

Αυτό το σχόλιο προκάλεσε τη δυσαρέσκεια οργανώσεων όπως η PETA – Άνθρωποι για την ηθική μεταχείριση των ζώων, εκπρόσωπος της οποίας είπε στον ιστότοπο Plant Based News: «Γιατί ο Κάμερον δεν στάθηκε για πέντε λεπτά να σκεφτεί εάν επέτρεψε να θεωρηθεί ότι υποστηρίζει τη σκληρότητα των θαλάσσιων πάρκων;».

Η διαμάχη γίνεται ακόμη πιο περίπλοκη λόγω του γεγονότος ότι ο Κάμερον είναι συμπαραγωγός μιας βραβευμένης με Όσκαρ ταινίας «The Cove», της οποίας θέμα είναι το κυνήγι δελφινιών στην Ιαπωνία.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης